Amerikanac dobio 19 udaraca

Grčke novine “Elefteros typos“ došle su do podataka iz istrage o ubistvu Bakarija Hedersona u Laganasu u kojima se navode tačni opisi njegovih povreda.

Svijet 16.07.2017 | 16:39
Amerikanac dobio 19 udaraca
Na osnovu dokaza, snimaka i izjava svjedoka i osumnjičenih u istrazi se navodi da je dvadesttrogodišnji Amerikanac primo 19 udaraca u glavu.

“Glava mu je izgledala kao ’fudbalska lopta’, a većina udaraca je nastala kao da je neko izvodio ’penal’ - žestokim udarcima nogu.

Između 20. i 30. udarca koliko je ukupno primio je vjerovatno preminuo“, navodi se u dokumentima istrage, koje prenosi „Elefteros typos“.

U novinama se navodi i izjava dvadesetjednogodišnje djevojke iz Srbije koja se zabavljala sa grupom Amerikanaca i koja je, navodno, bila povod svađe.

“7.7.2017. godine u 2:30 izašla sam sa ostalim kolegama u bar u kojem sam upoznala trojicu Amerikanca i sa kojima sam zajedno pila piće. Među njima je i bio tamnoputi mladić čije ime nisam tada znala. Oko 3:00 pala mi je čaša na pod i sagla sam se da je podignem. Kada sam se pridigla videla sam jednu osobu srpske nacionalnosti kako gura tamnoputog muškarca iz mog društva i njegov udarac pesnicom.

Onda je tamnoputi muškarac uzeo flašu i udario ga po glavi. Nakon toga izašao je iz bara sa trojicom Amerikanaca, a za njima je krenulo otprilike tridesetak Srba, koji su počeli da tuku Amerikanca. Amerikanci su trčali, a ostali Srbi za njima. Ja ih nisam pratila jer sam primila udarac u nameri da ih razdvojim.

Nakon pet minuta otprilike sam došla na mesto odakle su počeli da trče i videla sam tamnoputog muškarca kako leži na ulici, u nesvesnom stanju i kako mu ide krv iz očiju. Jedan Amerikanac je stajao pored njega i pokušavao da mu pomogne. Amir, koji je bio zadužen za lokal, me je pitao ko me je udario. Rekla sam da ne znam, a onda je on je otrčao za ostalima“.

Na pitanje policije da li je radila u lokalu dala je negativan odgovor, a na pitanje da li je poznavala nekog iz srpske ekipe i da li bi mogla da ih prepozna, mlada Srpkinja odgovara: “Ne, videla sam ih prvi put. Ne sećam ih se jer sam i ja previše popila i sve se desilo jako brzo“, rekla je, ali je na fotografijama prepoznala žrtvu, tridesettrogodišnjeg Srbina sa britanskim pasošem i grčkog barmena.

“Elefteros typos“ citira i izjavu tridesetogodišnjeg bolničara koji je kolima Hitne pomoći došao na mjesto zločina.

“U 3:18 smo dobili poziv da u glavnoj ulici u centru Laganasa leži čovjek bez svijesti koji ne diše. Odmah sam se sa kolegom uputio na mjesto nesreće. Bio je bez svijesti, nije disao, bile su očigledne povrede glave, ogrebotine i krv u desnoj polovini lobanje. Odveli smo ga u kliniku u koji smo stigli u roku od pet minuta. U kolima Hitne pomoći smo pokušavali reanimaciju“, prenosi B92.

Amerikanac je ubijen na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana.

Izvor: Agencije

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

drakonsku

16.07.2017 16:47

Jadan momak. Bože sačuvaj. Izgubiti glavu sam protiv rulje. Doživotne im treba dati. Šta je koga briga ko se s kim druži? Vrhunac primitivizma.

ODGOVORITE
Name

Re

17.07.2017 08:29

E moji momci, unististe i svoje i zivote porodice tog momka i svojim porodicama, osramotiste svoju naciju, Boze sacuvaj, kaznit dozivotno.

Name

Gledao sam

16.07.2017 16:47

Gledao sam snimak i najoštrije osuđujem pomahnitale srpske mladiće.Oni advokati koji se pojavljuju u emisiji jutarnjeg programa kod Milomira Marića bolje neka ćute

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2017 18:27

A kad su turci ubili srpskog mladica koji je samo navijo onda ste podrzavali!

Name

Beg

16.07.2017 17:24

Svaka cast kao i obicno trideset na jednog najaci su Srbi kad su u mnozini protiv jednog jel za vec dvojicu bi i tih trideset razmislli moguli.Srpski mitovi o hrabrosti i pobedama. A poslije naravno lazi i podmetanja kako je neko protiv i nisu to oni nego opet sam sebe covjek isutirao u glavu

ODGOVORITE
Name

Krk

16.07.2017 18:18

Jači su bošnjački mitovi o jeziku i naciji!

Name

1974

16.07.2017 20:17

Ovo nisu Srbi već neljudi, saučešće i žal za jednim mladim životom. Vladiku Nikolaja je tih godina u Americi dočekao crnački hor sa himnom "Bože pravde, a vidi ovo danas, jad!

Name

Bravo Beg

16.07.2017 21:21

Bravo Beze. Opleti po Srbima.Vi ste bolji od nas.Samo nako.Usput.Ja sam Srbin.U zivotu ruku nisam digao ni na koku, kamoli na covjeka.Gadi mi se oruzje i sila.Oduvijek. Ovima bi ja dao dozivotnu.Pozdrav Beze.

Name

Re Beg ,

17.07.2017 10:04

niti vasi nista nisi bolji ,nelupaj.

Name

Neno

17.07.2017 17:27

Nemojte samo vi o herojstvu i istoriji..žalosno je. Mi smo svoje herojstvo pokazali kroj vjekove, u velikom bitama sa Turcima sa Vizantijom itd..nas tri puta manje je zaustavilo Sultana na Kosovu 1389 g..ili pre toga zgazili Vizantiju ali vas tada nije bili zato i neznate ..zato i jeste narod koji mjenja imena i jezik svakih 50 godina...dok smo mi bili najača carevina i vodili velike bitke za za vas se nije bi predpodstavljalo da ce te nastati. Zato nediraj nase jer svoje nemas.

Name

zgrozena

16.07.2017 17:27

Koliko god zalim tog mladog,jadnog Čovjeka koji je tek počeo da zivi,koliko god kao roditelj saosjecam sa njegovim roditeljima,toliko sam užasnuta brutalnošću srpske mladosti,njihovim rasističkim rezonima i postupcima. Je li moguće ?! U sta se to Srbi pretvoriše? A tek taj Marić sa svojim gostima! Taj Marić sa svojim glupavim humorom u raznim emisijama /Ćirilica/,pa ti komentari koji bi da odbrane mladiće koji usmrtise... pa ljudi moji... DOZIVOTNA ili SMRTNA KAZNA. Oni ne zaslužuju da Žive. Zbog takvih stradae NASA djeca jer ce im se osvetiti neki Amerikanci.

ODGOVORITE
Name

Da Se Ne Lazemo

16.07.2017 22:37

Iskreno.Zao mi je ovoga momka.Ove smekere sto su ga isprebijali treba dobro kazniti.Hocu da kazem ovo,u Americi Policija ovakvih ubije na tone,iz ciste objesti i nikome nista.

ODGOVORITE