Вокер у Ситију, јер Коларов и трио бекова "стари"?!

Британски медији спекулишу шта ће се дешавати са бековском линијом Манчестер Ситија по доласку Кајла Вокера из Тотенхема.

Фудбал 18.07.2017 | 10:00
Вокер у Ситију, јер Коларов и трио бекова "стари"?!
Пеп Гвардиола није успео да доведе Данија Алвеша из Јувентуса, али јесте другог најбржег играча дивизије.

"Немамо много бекова који могу стално да трче напред-назад, напред-назад јер сви имају по 33, 34 године", рекао је у априлу менаџер "Грађана". Иако једино некадашња узданица Арсена Венгера, Бакари Сања има 34 године, а остали по 31 Гвардиола је задњу линију појачао плативши Тотенхему 45 милиона фунти.

Он рачуна на Вокерову енергију, брзину и чињеницу да после осам година међу "Певцима" доживљава пуну фудбалску зрелост.

Вокер је прошле сезоне у Премијер лиги имао пет асистенција док је квартет бекова Ситија (Сабалета, Сања, Коларов и Клиши) имао збирно три.

"Ако будем могао да доприносим у нападу то ће бити добро за тим, даваће нам додатну предност", каже Вокер.

Британски медији замерају новом члану "Грађана" на непоузданим центаршутевима, али су му физикалије на месту. По десној страни на крилу је Бернардо Силва који ће улазити у средину што ће Вокеру омогућавати да убрзава по боку.

Са 35,18 километара на час, Кајл Вокер је изразито брз, а 27-годишњак каже да је доста гледао Пабла Сабалету од актуелног састава Ситија.

"Ако будем добро могао да темпирам своја утрчавања, мислим да нико неће моћи да ме заустави. Занимају ме само асистенције, нисам похлепан. Не желим да дајем голове док год могу да намештам лопте саиграчима да постижу голове", рекао је Вокер након доласка у плави део Манчестера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар