"Биће Федерер сила у тенису још неколико година"!

Тениска легенда и освајач осам Гренд слем титула Кен Роузвол мисли да Швајцарац Роџер Федерер може још неколико година да игра врхунски.

Тенис 16.07.2017 | 14:30
"Биће Федерер сила у тенису још неколико година"!
Роџер Федерер се спрема за финале Вимблдона са Марином Чилићем у недељу од 15 часова.

"Ја сам као милиони других. Много се дивим Роџеру. Мислим да ће бити сила у тенису још неколико година. Волим када ме упоређују са њим", каже 82-годишњи Аустралијанац који је играо четири пута у финалу Вимблдона, али га никада није освојио.

Роузвола пореде са Федерером јер је Швајцарац после Роузвола 1974. године постао најстарији играч који је доспео до финала у Ол Ингланд клабу.

"Ја сам играо неке од својих најбољих партија са 35 година. Роџер ради то исто. Не видим ниједан разлог што не би наставио бар још две или три године", рекао је Роузвол. Аустралијанац је 1972. године имао 37 година када је освојио Аустралијан Опен.

"Ако би неко могао да обори тај рекорд, не би ми било жао да то буде неко као Роџер. Ја сам имао 33 године када је дошла Опен ера у тенису (1968.) Још увек сам уживао у тенису и играо добро. Још увек сам осећао снажну жељу за освајањем трофеја и шансом да играм за новчану награду што ми је била главна мотивација", истакао је Роузвол.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар