Пресс о сарадњи РТРС и Г. Суваре

На конференцији за новинаре коју је за данас у 11. 55 испред зграде РТРС најавио Борис Грујић, један од свједока сарадње РТРС-а са Гораном Суваром, новинарима ће бити саопштене ексклузивне информације о руководству и уредништву Јавног РТВ сервиса Републике Српске.

Република Српска 16.07.2017 | 10:39
Пресс о сарадњи РТРС и Г. Суваре
Грујић је још раније најавио да ће проговорити о криминалу на РТРС-у, о непрофесионалном и некомпетентном менаџменту, извлачењу новца као и о „спиновањима, конструкцијама, подметањима и тенденциозном извјештавању у информативном програму“.

Након што је одлучио да о свему јавно проговори, Борис Грујић се нашао на удару полиције, која га је саслушала на основу анонимне пријаве, за коју тврди да је највјероватније и дошла из РТРС-а.

Борис Грујић је свједок сарадње РТРС-а са Гораном Суваром, одбјеглим робијашем са којим су власти РС преговарале, његових сусрета са министрима у Влади РС, али и новинарима и уредницима РТРС-а.

Горан Сувара је у октобру 2015. године посредством РТРС тврдио да му је СДС платио 50 хиљада ЕУР за тајно снимање контроверзног бизнисмена Миле Радишића о томе како је Милорад Додик прао новац улажући 15-20 милиона у изградњу пословне зграде Гранд трејда. Сувара је, према властитом признању, снимио разговор и примио новац који му је стигао у Србију заједно са екипом РТРС.

Клуб посланика ПДП-а у НСРС у петак је затражио од Владе РС и Управног одбора РТРС хитно достављање информације о пословању РТРС-а, закључно са 30. јуном ове године.

"Истинито" сазнаје да је сједница УО РТРС, на којој ће бити разматран извјештај о пословању, заказана за 31. јули, након повратка предсједнице УО Даре Цвијетић и њеног замјеника Адила Бајрамовића са годишњег одмора.

Раније смо објавили да је предсједник Републике Српске Милорад Додик од Управног одбора затражио хитну смјену генералног директора РТРС Драшка Милиновића.

Извор: Истинито

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Никола

16.07.2017 08:52

Новинари РТРС-а носили паре а министри се састајали!? Бас ме занима ста су Касиповиц и Лукац обецали Сувари?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Преседник

16.07.2017 09:04

У 12.05 контра конференција за стампу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.07.2017 09:19

Ваљда ће повести и нову директорку.....

Name

Који???

16.07.2017 09:15

Који је сада овај небитни лик... Бас цу данас у 11.55 доци испред РТРС да цујем ста то господин има спектакуларно саопстити... Претпостављам да је и он један од незадовољних својим статусом као и онај инспектор из Приједора сто сада све зна а у ствари је због лицних неиспуњених циљева одједном "постао постен и савјестан"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцег

16.07.2017 09:39

А ти биједо црвена.Вјероватно не видис или си заслијепљен ситним парама.Не видис велик криминал у сваком сегменту друства

Name

Брачни пар-непар

16.07.2017 09:40

Ми смо брачни пар-непар. Више непар него пар. Али много волимо пар-е. Директорске. Министарске. Интеграловске. Волимо сплеткарити, пањкати и мрзјети. То нам је у генетском коду. То нам је у крви. Кад би се ми поново дочепали управљачке палице, шутнули би са ртрс све незналице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре херцег

16.07.2017 10:19

Не вриједај црвене јер док су се они питали ова банда је била у затворима или мисјој рупи ,ови су директан призвод црних клеронационалиста и новопецених неофасиста.

Name

Чуј

16.07.2017 10:11

чуј анонимна пријава.....хахаха....дарко илић стоји иза свега...гдје има криминала ту је и илке али као саучесник....миле скидај тог бандита....дринцер....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијајило

16.07.2017 17:56

Медједе, цовјек о коме прицас измислио је зивот и људство за тебе у сваком погледу,мозес само да га мрзис и да патис у болесној љубомори

Name

Зоки

16.07.2017 10:46

Господо моја,ово није ниста ново.Кад би направили инвентуру Ентитета РС,не могу реци Дрзаве кад није иако би ми то вољели,па седамдесет посто људи из свих и ституција и јавних предузеца би заглавило робије,ради криминала и корупције.Криминал и корупција су усли цак у дјеције вртице,а за остало не треба ни прицати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

16.07.2017 11:09

Директор ртрс-а је полуписмен цовјек, некада запослен у једном приватном радију у ПД, как диск дзокеј. Зени кцерку Момw Тепица пријатеља покојног предсједника РС Јелица који га запосљава за посилног Додиковог. И од тад поциње његов успон. приватни факултет, Инаце је интелектуална табула раза. , умисљени Нарциц Отац прије рата радио у руднику као аутомеханицар, постаје сеф у тррисној инспекцији. Брат директор банк. Разводи ср од зене,... ... Емти дрзаву у којој је Табула Раза директор јавног сервиса. Фуј Српска, најбоље тјерас да би најгори господарили зивотима насе дјеце Предсједнице Српске, да ниси нас обогаљио и сатрао нас као зито на гумну, само сто си форсирао глупане као овога, заслузујес од мрне нулу. Исао је са мојом цјецом и сколу, ако зна пронаци субјекат и предикат у реценици, знам и ја кинески језик. Моју дјрцу си растјерао, и другу дјецу која су за њега Тесле. Гријех велики, големи, не прастам ти га. Огријесио си се о дјецу и земљу, форсирао си глупане који су нас покрали. Табула Раза Драско има милионе, срам да буде и тебе и њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суноврат

16.07.2017 11:28

Каква истина у овоме само једном коментару. А каква истина се крије и у свим другим јавним системима. Цопy / пасте! Медиокритети, полуписмени, приучени, корумпирани. Кад топови грме - музе ћуте... Кад неписмени владају, талентовани и образовани су у прикрајку. Никако да добију прилику. А у врху државе исто тако.

Name

Турбоскара

16.07.2017 11:19

Кад це БН прењети говор.Цудиме како га нису спрецили спремни су они на све.У посљедње време све цесцеби цесцебсе говори о корупцијо о кримоналу јавно као да се несто поцело десавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

16.07.2017 11:22

ЈЕСТЕ СТРУЦЊАЦИ ОД МУКЕ СЕ ГУБИТЕ СДС СЕ ОСИПА,НДП НЕ ПОСТОЈИ САВЈЕТ МИНИСТАРА СЕ РУСИ КРАЈЕМ МЈЕСЕЦА А ДОДИК ИМА ВЕЦУ ПОДРСКУ НАРОДА НЕГО 2006.

ОДГОВОРИТЕ