Press o saradnji RTRS i G. Suvare

Na konferenciji za novinare koju je za danas u 11. 55 ispred zgrade RTRS najavio Boris Grujić, jedan od svjedoka saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, novinarima će biti saopštene ekskluzivne informacije o rukovodstvu i uredništvu Javnog RTV servisa Republike Srpske.

Republika Srpska 16.07.2017 | 10:39
Press o saradnji RTRS i G. Suvare
Grujić je još ranije najavio da će progovoriti o kriminalu na RTRS-u, o neprofesionalnom i nekompetentnom menadžmentu, izvlačenju novca kao i o „spinovanjima, konstrukcijama, podmetanjima i tendencioznom izvještavanju u informativnom programu“.

Nakon što je odlučio da o svemu javno progovori, Boris Grujić se našao na udaru policije, koja ga je saslušala na osnovu anonimne prijave, za koju tvrdi da je najvjerovatnije i došla iz RTRS-a.

Boris Grujić je svjedok saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, odbjeglim robijašem sa kojim su vlasti RS pregovarale, njegovih susreta sa ministrima u Vladi RS, ali i novinarima i urednicima RTRS-a.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda. Suvara je, prema vlastitom priznanju, snimio razgovor i primio novac koji mu je stigao u Srbiju zajedno sa ekipom RTRS.

Klub poslanika PDP-a u NSRS u petak je zatražio od Vlade RS i Upravnog odbora RTRS hitno dostavljanje informacije o poslovanju RTRS-a, zaključno sa 30. junom ove godine.

"Istinito" saznaje da je sjednica UO RTRS, na kojoj će biti razmatran izvještaj o poslovanju, zakazana za 31. juli, nakon povratka predsjednice UO Dare Cvijetić i njenog zamjenika Adila Bajramovića sa godišnjeg odmora.

Ranije smo objavili da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od Upravnog odbora zatražio hitnu smjenu generalnog direktora RTRS Draška Milinovića.

Izvor: Istinito

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Nikola

16.07.2017 08:52

Novinari RTRS-a nosili pare a ministri se sastajali!? Bas me zanima sta su Kasipovic i Lukac obecali Suvari?

ODGOVORITE
Name

Mile Presednik

16.07.2017 09:04

U 12.05 kontra konferencija za stampu...

ODGOVORITE
Name

re

16.07.2017 09:19

Valjda će povesti i novu direktorku.....

Name

Koji???

16.07.2017 09:15

Koji je sada ovaj nebitni lik... Bas cu danas u 11.55 doci ispred RTRS da cujem sta to gospodin ima spektakularno saopstiti... Pretpostavljam da je i on jedan od nezadovoljnih svojim statusom kao i onaj inspektor iz Prijedora sto sada sve zna a u stvari je zbog licnih neispunjenih ciljeva odjednom "postao posten i savjestan"

ODGOVORITE
Name

Herceg

16.07.2017 09:39

A ti bijedo crvena.Vjerovatno ne vidis ili si zaslijepljen sitnim parama.Ne vidis velik kriminal u svakom segmentu drustva

Name

Bračni par-nepar

16.07.2017 09:40

Mi smo bračni par-nepar. Više nepar nego par. Ali mnogo volimo par-e. Direktorske. Ministarske. Integralovske. Volimo spletkariti, panjkati i mrzjeti. To nam je u genetskom kodu. To nam je u krvi. Kad bi se mi ponovo dočepali upravljačke palice, šutnuli bi sa rtrs sve neznalice.

ODGOVORITE
Name

Re herceg

16.07.2017 10:19

Ne vrijedaj crvene jer dok su se oni pitali ova banda je bila u zatvorima ili misjoj rupi ,ovi su direktan prizvod crnih kleronacionalista i novopecenih neofasista.

Name

Čuj

16.07.2017 10:11

čuj anonimna prijava.....hahaha....darko ilić stoji iza svega...gdje ima kriminala tu je i ilke ali kao saučesnik....mile skidaj tog bandita....drincer....

ODGOVORITE
Name

Mijajilo

16.07.2017 17:56

Medjede, covjek o kome pricas izmislio je zivot i ljudstvo za tebe u svakom pogledu,mozes samo da ga mrzis i da patis u bolesnoj ljubomori

Name

Zoki

16.07.2017 10:46

Gospodo moja,ovo nije nista novo.Kad bi napravili inventuru Entiteta RS,ne mogu reci Drzave kad nije iako bi mi to voljeli,pa sedamdeset posto ljudi iz svih i stitucija i javnih preduzeca bi zaglavilo robije,radi kriminala i korupcije.Kriminal i korupcija su usli cak u djecije vrtice,a za ostalo ne treba ni pricati.

ODGOVORITE
Name

Ovaj

16.07.2017 11:09

Direktor rtrs-a je polupismen covjek, nekada zaposlen u jednom privatnom radiju u PD, kak disk dzokej. Zeni kcerku Momw Tepica prijatelja pokojnog predsjednika RS Jelica koji ga zaposljava za posilnog Dodikovog. I od tad pocinje njegov uspon. privatni fakultet, Inace je intelektualna tabula raza. , umisljeni Narcic Otac prije rata radio u rudniku kao automehanicar, postaje sef u trrisnoj inspekciji. Brat direktor bank. Razvodi sr od zene,... ... Emti drzavu u kojoj je Tabula Raza direktor javnog servisa. Fuj Srpska, najbolje tjeras da bi najgori gospodarili zivotima nase djece Predsjednice Srpske, da nisi nas obogaljio i satrao nas kao zito na gumnu, samo sto si forsirao glupane kao ovoga, zasluzujes od mrne nulu. Isao je sa mojom cjecom i skolu, ako zna pronaci subjekat i predikat u recenici, znam i ja kineski jezik. Moju djrcu si rastjerao, i drugu djecu koja su za njega Tesle. Grijeh veliki, golemi, ne prastam ti ga. Ogrijesio si se o djecu i zemlju, forsirao si glupane koji su nas pokrali. Tabula Raza Drasko ima milione, sram da bude i tebe i njega.

ODGOVORITE
Name

Sunovrat

16.07.2017 11:28

Kakva istina u ovome samo jednom komentaru. A kakva istina se krije i u svim drugim javnim sistemima. Copy / paste! Mediokriteti, polupismeni, priučeni, korumpirani. Kad topovi grme - muze ćute... Kad nepismeni vladaju, talentovani i obrazovani su u prikrajku. Nikako da dobiju priliku. A u vrhu države isto tako.

Name

Turboskara

16.07.2017 11:19

Kad ce BN prenjeti govor.Cudime kako ga nisu sprecili spremni su oni na sve.U posljednje vreme sve cescebi cescebse govori o korupcijo o krimonalu javno kao da se nesto pocelo desavati.

ODGOVORITE
Name

Jovo

16.07.2017 11:22

JESTE STRUCNJACI OD MUKE SE GUBITE SDS SE OSIPA,NDP NE POSTOJI SAVJET MINISTARA SE RUSI KRAJEM MJESECA A DODIK IMA VECU PODRSKU NARODA NEGO 2006.

ODGOVORITE