Анализа: Гдје ће Немања?!

Немања Матић ће у наредних неколико дана бити једна од највећих звезда прелазног рока. ово је ситуација. . .

Фудбал 17.07.2017 | 18:00
Анализа: Гдје ће Немања?!
Током прошле сезоне, нико ни у лудилу није могао да помисли да ће Немања Матић после онаквих игара напустити Челси на крају сезоне као играч са трансфер листе. Ако је и могла да се разумеКонтеова одлука да прецрта нервозног Дијега Косту, онда је тешко разумети да је Немања Матић други битан фудбалер који је на продају. Ипак је био један од кључних играча у освајању титуле. Али чини се да ни Матић нема ништа против јер се налази у годинама и форми када је време за уговор каријере.

Челси још није званично потврдио долазак Тјемуеа Бакајока, али се претпоставља да је све завршено после јучерашњих лекарских прегледа. Француз ће заменити Матића који у наредних неколико дана треба да заврши трансфер због чега није ни кренуо са Челсијем на турнеју по Далеком истоку.

Четири су кандидата за довођење Матића. И сва четири су велики клубови спремни да га учине најплаћенијим српским фудбалером свих времена: Манчестер Јунајтед, Јувентус, Арсенал и Интер.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

Пре седам дана је изгледало као готова ставр да ће Матић бити велико појачање Манчестер Јунајтеда. Мурињо је инсистирао на његовом довођењу, Челси је пристао на обештећење од 40.000.00 евра, а Матић на плату од 9.000.000 евра по години. Мурињога веома цени и требало је да формира трилинг на средини терена са Ерером и Погбом. Али... Како је Мурињо украо Лукакуа испред носа Челсију, бивши клуб му је стопирао трансферМатића, па је Португалац опет морао да изађе на триште и потражи друге опције попутДајера и Бакајока. Међутим, Тотенхем је блокирао било какву причу о одласку Дајера који кошта 55.000.000 евра, док је Бакајоко завршио са Челсијем.

Матић је опет актуелна тема на Олд Трафорду, Мурињо има све мање стрпљења за чекање појачања. У Челсију су мало смешкали, али и даље имају став да не би требало појачавати директне конкуренте. Међутим, Јунајтед најбоље и најбрже плаћа од свих заинтересованих...

„Он је Челсијев играч и не можемо да причамо о њему. Морам да поштујем Матића, клуб, газду и тренера. Нисам завршили прелазни рок са Лукакуом и Линделефом. То није довољно. Планирали смо да доведемо четворицу и могао бих да кажем да је 50 одсто посла готово. Али нечу то рећи. Не могу да помињем имена Матића или било кога другог јер то није коректно према осталима“, рекао је синоћ Мурињо.

Челси не може много да чека јер Матић жели што пре у нови клуб.  

ЈУВЕНТУС

Јувентус је фаворит број 2 за довођење најбољег српског фудбалера. Одавно је Матић на Јувентусовој листи жеља. Још прошлог лета су обигравали око њега... Сада је то далеко реалнија опција. Јувентусу је централни везни неопходан, а Матић је први избор пошто су одустали од Нзонзија и Матуидија. Матић и Бернардески су приоритет Јувентуса до краја прелазног рока. Јувентус има паре, али гледа да прође што јефтиније. Челси тражи Италијанима 40.000.000 евра за Матића. Јуве је тај новац добио од продаје Бонућија и може да га реинвестира у српског везисту. Међутим, Стара дама би да понуди 30 и кусур милиона у које би били укључени бонуси. Проблем између два клуба је и Анотнио Конте који није у добрим односима са управом Јувентуса, али и чињеница да је Јуве одбио Челсијевих 70.000.000 евра за Алекса Сандра. Ако Јуве пристане на продају Бразилца за Матића и новац, ето договора. До тада, Челси им неће дати попуст. Или пуна цена или Алекс Сандро и попуст за Србина.

ИНТЕР

Други италијански великан је такође загризао за Немању. Контакти су успостављени претходних дана, а Интер је спреман да повтрди цену коју је истакао Челси. Међутим, још није дефинитивно да ли је Матић Интерова прва опција, пошто тренер Спалети инсистира да се исцрпе све могућности око куповине Најноглана. Чини се да је Интер највећи аутсајдер у трци четири велика клуба за потпис Матића. Поготово пто му не нуди ни играње у Лиги шампиона, ни реалну борбу за трофеје попут Јувентуса.

АРСЕНАЛ

Мимо свих очекивања, од јуче се прича и о Матићевој могућој селидби у Арсенал?! За Тобџије важи иста цена као и за Манчестер Јунајтед, а Челси би најрадије избегао ову опцију због градског ривалитета. Није јасно ни колика је потреба Венгера за куповиномМатића с обзиром на конкуренцију у везном реду Арсенала. Француз већ има и превише играча на Матићевој позицији. Спекулише се да је Венгер понудио Челсију разену у којој би добио матића у замену за Алекса Окслејд Чемберлена. Матић је свакако бољи и вреднији играч, али је Енглез млађи. Окс не жели да продужи уговор са Арсеналом и Венгер гледа како да га што боље искористи на пијаци и не ризикује наредно лета да га изгуби без обештећења. Ипак, мало је вероватно да ће Конте прихватити ову опцију...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар