Analiza: Gdje će Nemanja?!

Nemanja Matić će u narednih nekoliko dana biti jedna od najvećih zvezda prelaznog roka. ovo je situacija. . .

Fudbal 17.07.2017 | 18:00
Analiza: Gdje će Nemanja?!
Tokom prošle sezone, niko ni u ludilu nije mogao da pomisli da će Nemanja Matić posle onakvih igara napustiti Čelsi na kraju sezone kao igrač sa transfer liste. Ako je i mogla da se razumeKonteova odluka da precrta nervoznog Dijega Kostu, onda je teško razumeti da je Nemanja Matić drugi bitan fudbaler koji je na prodaju. Ipak je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju titule. Ali čini se da ni Matić nema ništa protiv jer se nalazi u godinama i formi kada je vreme za ugovor karijere.

Čelsi još nije zvanično potvrdio dolazak Tjemuea Bakajoka, ali se pretpostavlja da je sve završeno posle jučerašnjih lekarskih pregleda. Francuz će zameniti Matića koji u narednih nekoliko dana treba da završi transfer zbog čega nije ni krenuo sa Čelsijem na turneju po Dalekom istoku.

Četiri su kandidata za dovođenje Matića. I sva četiri su veliki klubovi spremni da ga učine najplaćenijim srpskim fudbalerom svih vremena: Mančester Junajted, Juventus, Arsenal i Inter.

MANČESTER JUNAJTED

Pre sedam dana je izgledalo kao gotova stavr da će Matić biti veliko pojačanje Mančester Junajteda. Murinjo je insistirao na njegovom dovođenju, Čelsi je pristao na obeštećenje od 40.000.00 evra, a Matić na platu od 9.000.000 evra po godini. Murinjoga veoma ceni i trebalo je da formira triling na sredini terena sa Ererom i Pogbom. Ali... Kako je Murinjo ukrao Lukakua ispred nosa Čelsiju, bivši klub mu je stopirao transferMatića, pa je Portugalac opet morao da izađe na trište i potraži druge opcije poputDajera i Bakajoka. Međutim, Totenhem je blokirao bilo kakvu priču o odlasku Dajera koji košta 55.000.000 evra, dok je Bakajoko završio sa Čelsijem.

Matić je opet aktuelna tema na Old Trafordu, Murinjo ima sve manje strpljenja za čekanje pojačanja. U Čelsiju su malo smeškali, ali i dalje imaju stav da ne bi trebalo pojačavati direktne konkurente. Međutim, Junajted najbolje i najbrže plaća od svih zainteresovanih...

„On je Čelsijev igrač i ne možemo da pričamo o njemu. Moram da poštujem Matića, klub, gazdu i trenera. Nisam završili prelazni rok sa Lukakuom i Lindelefom. To nije dovoljno. Planirali smo da dovedemo četvoricu i mogao bih da kažem da je 50 odsto posla gotovo. Ali neču to reći. Ne mogu da pominjem imena Matića ili bilo koga drugog jer to nije korektno prema ostalima“, rekao je sinoć Murinjo.

Čelsi ne može mnogo da čeka jer Matić želi što pre u novi klub.  

JUVENTUS

Juventus je favorit broj 2 za dovođenje najboljeg srpskog fudbalera. Odavno je Matić na Juventusovoj listi želja. Još prošlog leta su obigravali oko njega... Sada je to daleko realnija opcija. Juventusu je centralni vezni neophodan, a Matić je prvi izbor pošto su odustali od Nzonzija i Matuidija. Matić i Bernardeski su prioritet Juventusa do kraja prelaznog roka. Juventus ima pare, ali gleda da prođe što jeftinije. Čelsi traži Italijanima 40.000.000 evra za Matića. Juve je taj novac dobio od prodaje Bonućija i može da ga reinvestira u srpskog vezistu. Međutim, Stara dama bi da ponudi 30 i kusur miliona u koje bi bili uključeni bonusi. Problem između dva kluba je i Anotnio Konte koji nije u dobrim odnosima sa upravom Juventusa, ali i činjenica da je Juve odbio Čelsijevih 70.000.000 evra za Aleksa Sandra. Ako Juve pristane na prodaju Brazilca za Matića i novac, eto dogovora. Do tada, Čelsi im neće dati popust. Ili puna cena ili Aleks Sandro i popust za Srbina.

INTER

Drugi italijanski velikan je takođe zagrizao za Nemanju. Kontakti su uspostavljeni prethodnih dana, a Inter je spreman da povtrdi cenu koju je istakao Čelsi. Međutim, još nije definitivno da li je Matić Interova prva opcija, pošto trener Spaleti insistira da se iscrpe sve mogućnosti oko kupovine Najnoglana. Čini se da je Inter najveći autsajder u trci četiri velika kluba za potpis Matića. Pogotovo pto mu ne nudi ni igranje u Ligi šampiona, ni realnu borbu za trofeje poput Juventusa.

ARSENAL

Mimo svih očekivanja, od juče se priča i o Matićevoj mogućoj selidbi u Arsenal?! Za Tobdžije važi ista cena kao i za Mančester Junajted, a Čelsi bi najradije izbegao ovu opciju zbog gradskog rivaliteta. Nije jasno ni kolika je potreba Vengera za kupovinomMatića s obzirom na konkurenciju u veznom redu Arsenala. Francuz već ima i previše igrača na Matićevoj poziciji. Spekuliše se da je Venger ponudio Čelsiju razenu u kojoj bi dobio matića u zamenu za Aleksa Okslejd Čemberlena. Matić je svakako bolji i vredniji igrač, ali je Englez mlađi. Oks ne želi da produži ugovor sa Arsenalom i Venger gleda kako da ga što bolje iskoristi na pijaci i ne rizikuje naredno leta da ga izgubi bez obeštećenja. Ipak, malo je verovatno da će Konte prihvatiti ovu opciju...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar