Меша: Загрепчанин одбио Хрватску, жели дрес БиХ!

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић већ неколико мјесеци прати фудбалера шкотског Селтика Јозу Шимуновића, који је прошао све селекције Хрватске, али има жељу у будућности да обуче дрес "змајева".

Фудбал 16.07.2017 | 23:00
Меша: Загрепчанин одбио Хрватску, жели дрес БиХ!
Баждаревић је у изјави за "Дневни аваз" потврдио да је заинтересован за двадесетдвогодишњег дефанзивца Јозу Шимуновића, који је поникао у Динаму из Загреба.

"Гледао сам тренинге на којима је Шимуновић показао завидан квалитет. Сматрам да би нам добро дошао у наставку квалификација, а с њима сам у контакту неколико мјесеци. То је све што вам у овом тренутку према овом питању могу казати", изјавио је Меша сарајевском листу.

Шимуновић је рођен у Загребу и прошао је све млађе категорије селекције Хрватске (од У14 до У21), али још није одиграо ниједан минут за сениоре "ватрених" и управо је то разлог због којег жели да промијени спортско држављанство.

"Он је играч који нам може помоћи у задњој линији. Пратио сам га, допада ми се и видјећемо како ће се све завршити. Оно што ме радује је и чињеница да је и сам Јозо вољан играти за БиХ", додао је Баждаревић.

С обзиром да није уписао ниједан наступ за А селекцију Хрватске, према правилима Свјетске ногометне федерације (ФИФА), а и Европске (УЕФА), Шимуновић има могућност да промјени спортско држављанство.

Сада су на потезу челници Фудбалског савеза БиХ, који требају да код ФИФА и УЕФА да покрену процедуру добијања могућности наступа за "змајеве", а све захваљујући чињеницу да су му родитељи поријеклом из БиХ.

Шимуновић је 2015. године из "модрих" прешао у шкотског шампиона за суму од седам милиона евра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар