Росицки се на терен враћа против Звезде?!

Прекаљени чешки фудбалер Томаш Росицки (36) заиграо фудбал после годину дана, две недеље пред потенцијални дуел са Црвеном звездом у трећем колу квалификација у Лиги Европе.

Фудбал 16.07.2017 | 22:30
Росицки се на терен враћа против Звезде?!
Уколико Црвена звезда елиминише Иртиш у другом колу квалификација за Лигу Европе (први меч у Павлодару 1:1), у наредном ће имати веома озбиљног противника у виду Спарте.

Чешка екипа је одлучила да "изврне буђелар" у овом прелазном року и тако су у клуб дошли скупо плаћени италијански тренер Андреа Страмаћони, али и играчи доброг педигреа: нападач Тал Бен Хаим (Макаби), штопер Семих Каја (Галатасарај), штопер Лукаш Штетина (Дукља), везистаВукадин Вукадиновић (Жлин), нападач Марк Јанко (Базел), као и везиста Срђан Плавшић баш из Црвене звезде, али ту је и једно име на које навијачи прашког тима чекају скоро годину дана.

У питању је сјајни чешки фудбалер Томаш Росицки (36), некадашњи члан Дортмунда и Арсенала, који се прошлог лета вратио у свој матични клуб након 15 година, али је већ у првом мечу доживео повреду и пропустио остатак сезоне - што га је толико пута пратило током каријере.

Росицки је први пут од октобра крочио на терен и у пријатељском сусрету, који је био "генералка" на припремама, против Блекбурна (Спарта победила 1:0 голом Јанка) и 19 минута носио траку капитенску клуба у коме је поникао.

Сјајни креативац од сезоне 2014/15 није "саставио" двоцифрен број утакмица у сезони и далеко је од старе форме, а видећемо да ли ће се наћи у саставу Спарте и колико ће га Страмаћони користити у потенцијалним дуелима против Црвене звезде, која прво мора да прође Иртиш.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар