Rosicki se na teren vraća protiv Zvezde?!

Prekaljeni češki fudbaler Tomaš Rosicki (36) zaigrao fudbal posle godinu dana, dve nedelje pred potencijalni duel sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija u Ligi Evrope.

Fudbal 16.07.2017 | 22:30
Rosicki se na teren vraća protiv Zvezde?!
Ukoliko Crvena zvezda eliminiše Irtiš u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (prvi meč u Pavlodaru 1:1), u narednom će imati veoma ozbiljnog protivnika u vidu Sparte.

Češka ekipa je odlučila da "izvrne buđelar" u ovom prelaznom roku i tako su u klub došli skupo plaćeni italijanski trener Andrea Stramaćoni, ali i igrači dobrog pedigrea: napadač Tal Ben Haim (Makabi), štoper Semih Kaja (Galatasaraj), štoper Lukaš Štetina (Duklja), vezistaVukadin Vukadinović (Žlin), napadač Mark Janko (Bazel), kao i vezista Srđan Plavšić baš iz Crvene zvezde, ali tu je i jedno ime na koje navijači praškog tima čekaju skoro godinu dana.

U pitanju je sjajni češki fudbaler Tomaš Rosicki (36), nekadašnji član Dortmunda i Arsenala, koji se prošlog leta vratio u svoj matični klub nakon 15 godina, ali je već u prvom meču doživeo povredu i propustio ostatak sezone - što ga je toliko puta pratilo tokom karijere.

Rosicki je prvi put od oktobra kročio na teren i u prijateljskom susretu, koji je bio "generalka" na pripremama, protiv Blekburna (Sparta pobedila 1:0 golom Janka) i 19 minuta nosio traku kapitensku kluba u kome je ponikao.

Sjajni kreativac od sezone 2014/15 nije "sastavio" dvocifren broj utakmica u sezoni i daleko je od stare forme, a videćemo da li će se naći u sastavu Sparte i koliko će ga Stramaćoni koristiti u potencijalnim duelima protiv Crvene zvezde, koja prvo mora da prođe Irtiš.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar