Звезда продаје голмана Хетафеу?!

Млади голман Црвене звезде Филип Манојловић каријеру ће вероватно наставити у Шпанији.  Хетафе тражи првог голмана: Филип Манојловић већ контактиран! Млади чувар мреже једна од најконкретнијих опција управе клуба са Алфонсо Переза.

Фудбал 16.07.2017 | 17:00
Звезда продаје голмана Хетафеу?!
Прволигаш Хетафе преговара са црвено-белима за трансфер 21-годишњег чувара мреже, потврдио је власник клуба Анхел Торес Санчес.

Спекулише се да је у питању износ од око 1,2 милиона евра и проценат о следеће продаје, слично као у случају преласка Срђана Плавшића у прашку Спарту пре неколико недеља.

Шпанци Манојловића представљају као младог репрезентативца Србије који је већ првотимац Звезде с којом је играо у квалификацијама за Лигу Европе.

Манојловић је поникао у Звезди, стигао је у црвено-бели академију 2005. из Радничког са Новог Београда, а дебитовао је прошле сезоне и одмах постао првотимац са 29 наступа.

У текућој је бранио на сва три меча у квалификацијама за ЛЕ, против Флоријане (3:0, 3:3) и Иртиша (1:1) пре неколико дана. Звезду ће вероватно напустити након реванша са казахстанским тимом следећег четвртка.

Према писању домаћих медија, трансфер је већ договорен: Филип Манојловић напушта Црвену звезду после двомеча против Иртиша!

Портал "Моззарт спорт" објавио је да ће голман младе репрезентације отићи у Шпанију и да ће потписати уговор са Хетафеом на четири године.

"Према незваничним информацијама, Црвена звезда ће од трансфера Манојловића добити 1,2 милиона евра и 20 одсто од следеће продаје", открива тај лист.

Манојловић ће тако стати у ред играча који су овог лета напустили Љутице Богдана, после Срђана Плавшића (Спарта Праг), Михаила Ристића (Краснодар), Марка Петковића (Спартак Москва), Срђана Вујаклије (Ордабаси), Марка Полетановића, Петра Орландића...

Перспективни чувар мреже поникао је у Звезди и њен је члан од пионирских дана. Пред голом првог тима стајао је 31 пут, а 32. и последњи меч у матичном клубу одиграће наредног четвртка, када ће црвено-бели против Иртиша тражити пласман у 3. коло квалификација за Лигу Европе, где их већ чека Спарта из Прага.

По свему судећи, од наредног викенда и првог кола Суперлиге, пред стативе вицешампиона могао би да се врати Дамир Кахриман.

Информацију о преговорима Манојловића и Хетафеа први су објавили шпански медији (Радио "Марка"), а посао је очигледно реализован у веома кратком року. Српски чувар мреже тако ће задужити "јединицу" новопеченог члана Примере, који се недавно растао са првим голманом Албертом Гарсијом.

Манојловићу ће у Хетафеу конкуренција за место у тиму били Висенте Гуаита, те Џоел Роблес или Рубен Јањес.

Новопечени члан шпанске Примере, Хетафе, пре неколико дана је остао без првог чувара мреже Алберта Гарсије, који је отишао на позајмицу у Рајо Ваљекано, па је управа клуба из предграђа Мадрида принуђена да пронађе ново решење на гол линији, с обзиром да је тренутна опција само Висенте Гваита, чувар мреже који прошле сезоне доживео повреду зглоба и бранио на само осам мечева у Сегунди.

Како јавља Радио Марка, а преноси порал чувеног мадридског листа, на листи жеља екипе са Алфонсо Переза су три чувара мреже, а међу њима се налази и суперталентовани голман Црвене звезде Филип Манојловић.

Тренутно прва опција је голман под уговором са Евертоном, Хоел Роблес, који је изразио жељу за доласком у Хетафе, али има више понуда од којих су неке финансијски уносније и могле би да превагну на неку другу страну. Клупски представник ће у понедељак путовати у Ливерпул, али га не очекује нимало лаган посао.

Ако прича око Роблеса пропадне Хетафе се окреће Манојловићу, који је већ контактиран, што показује да Шпанци имају више него озбиљне намере са младим чуваром мреже. Оно што они сматрају као основну предност, јесте то што би до евентуалног почетка сезоне у Примери Хетафе добио голмана у пуном такмичарском ритму, с обзиром да су квалификације за Лигу Европе увелико у току, а наредне недеље креће и Суперлига. Наравно, реч је и о чувару мреже који се налази на листама најталентованијих голмана на Старом континенту.

Трећа могућност је млади чувар мреже Реал Мадрида Рубен Јанез, којем је основни минус недостатак утакмица на професионалном нивоу, па су Роблес и Манојловић у овом тренутку примарније опције.

Спекулише се да би Манојловића на голу Звезде могао да замени канадски репрезентативац Милан Борјан, који је члан бугарског шампиона Лудогореца, али је други део прошле сезоне провео на позајмици у Пољској, у Кјелцеу.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар