Zvezda prodaje golmana Hetafeu?!

Mladi golman Crvene zvezde Filip Manojlović karijeru će verovatno nastaviti u Španiji.  Hetafe traži prvog golmana: Filip Manojlović već kontaktiran! Mladi čuvar mreže jedna od najkonkretnijih opcija uprave kluba sa Alfonso Pereza.

Fudbal 16.07.2017 | 17:00
Zvezda prodaje golmana Hetafeu?!
Prvoligaš Hetafe pregovara sa crveno-belima za transfer 21-godišnjeg čuvara mreže, potvrdio je vlasnik kluba Anhel Tores Sančes.

Spekuliše se da je u pitanju iznos od oko 1,2 miliona evra i procenat o sledeće prodaje, slično kao u slučaju prelaska Srđana Plavšića u prašku Spartu pre nekoliko nedelja.

Španci Manojlovića predstavljaju kao mladog reprezentativca Srbije koji je već prvotimac Zvezde s kojom je igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Manojlović je ponikao u Zvezdi, stigao je u crveno-beli akademiju 2005. iz Radničkog sa Novog Beograda, a debitovao je prošle sezone i odmah postao prvotimac sa 29 nastupa.

U tekućoj je branio na sva tri meča u kvalifikacijama za LE, protiv Florijane (3:0, 3:3) i Irtiša (1:1) pre nekoliko dana. Zvezdu će verovatno napustiti nakon revanša sa kazahstanskim timom sledećeg četvrtka.

Prema pisanju domaćih medija, transfer je već dogovoren: Filip Manojlović napušta Crvenu zvezdu posle dvomeča protiv Irtiša!

Portal "Mozzart sport" objavio je da će golman mlade reprezentacije otići u Španiju i da će potpisati ugovor sa Hetafeom na četiri godine.

"Prema nezvaničnim informacijama, Crvena zvezda će od transfera Manojlovića dobiti 1,2 miliona evra i 20 odsto od sledeće prodaje", otkriva taj list.

Manojlović će tako stati u red igrača koji su ovog leta napustili Ljutice Bogdana, posle Srđana Plavšića (Sparta Prag), Mihaila Ristića (Krasnodar), Marka Petkovića (Spartak Moskva), Srđana Vujaklije (Ordabasi), Marka Poletanovića, Petra Orlandića...

Perspektivni čuvar mreže ponikao je u Zvezdi i njen je član od pionirskih dana. Pred golom prvog tima stajao je 31 put, a 32. i poslednji meč u matičnom klubu odigraće narednog četvrtka, kada će crveno-beli protiv Irtiša tražiti plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde ih već čeka Sparta iz Praga.

Po svemu sudeći, od narednog vikenda i prvog kola Superlige, pred stative vicešampiona mogao bi da se vrati Damir Kahriman.

Informaciju o pregovorima Manojlovića i Hetafea prvi su objavili španski mediji (Radio "Marka"), a posao je očigledno realizovan u veoma kratkom roku. Srpski čuvar mreže tako će zadužiti "jedinicu" novopečenog člana Primere, koji se nedavno rastao sa prvim golmanom Albertom Garsijom.

Manojloviću će u Hetafeu konkurencija za mesto u timu bili Visente Guaita, te Džoel Robles ili Ruben Janjes.

Novopečeni član španske Primere, Hetafe, pre nekoliko dana je ostao bez prvog čuvara mreže Alberta Garsije, koji je otišao na pozajmicu u Rajo Valjekano, pa je uprava kluba iz predgrađa Madrida prinuđena da pronađe novo rešenje na gol liniji, s obzirom da je trenutna opcija samo Visente Gvaita, čuvar mreže koji prošle sezone doživeo povredu zgloba i branio na samo osam mečeva u Segundi.

Kako javlja Radio Marka, a prenosi poral čuvenog madridskog lista, na listi želja ekipe sa Alfonso Pereza su tri čuvara mreže, a među njima se nalazi i supertalentovani golman Crvene zvezde Filip Manojlović.

Trenutno prva opcija je golman pod ugovorom sa Evertonom, Hoel Robles, koji je izrazio želju za dolaskom u Hetafe, ali ima više ponuda od kojih su neke finansijski unosnije i mogle bi da prevagnu na neku drugu stranu. Klupski predstavnik će u ponedeljak putovati u Liverpul, ali ga ne očekuje nimalo lagan posao.

Ako priča oko Roblesa propadne Hetafe se okreće Manojloviću, koji je već kontaktiran, što pokazuje da Španci imaju više nego ozbiljne namere sa mladim čuvarom mreže. Ono što oni smatraju kao osnovnu prednost, jeste to što bi do eventualnog početka sezone u Primeri Hetafe dobio golmana u punom takmičarskom ritmu, s obzirom da su kvalifikacije za Ligu Evrope uveliko u toku, a naredne nedelje kreće i Superliga. Naravno, reč je i o čuvaru mreže koji se nalazi na listama najtalentovanijih golmana na Starom kontinentu.

Treća mogućnost je mladi čuvar mreže Real Madrida Ruben Janez, kojem je osnovni minus nedostatak utakmica na profesionalnom nivou, pa su Robles i Manojlović u ovom trenutku primarnije opcije.

Spekuliše se da bi Manojlovića na golu Zvezde mogao da zameni kanadski reprezentativac Milan Borjan, koji je član bugarskog šampiona Ludogoreca, ali je drugi deo prošle sezone proveo na pozajmici u Poljskoj, u Kjelceu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar