Кајл Вокер - најскупљи дефанзивац у историји!

Досадашњи фудбалер Тотенхема Кајл Вокер нови је играч Манчестер Ситија, пошто је са тим клубом потписао петогодишњи уговор.  Прогнозе да ће Манчестер сити бити први фаворит за титулу првака следеће сезоне сада ће имати још јаче утемељење.  Вокер стигао у Сити - може ли да се носи са етикетом најскупљег дефанзивца? Пеп Гвардиола имаће озбиљан задатак да припреми Вокера за терет који ће морати да понесе.

Фудбал 16.07.2017 | 12:00
Кајл Вокер - најскупљи дефанзивац у историји!
Према наводима британских медија, Сити је за трансфер Вокера издвојио 45 милиона фунти, што је рекордан износ за одбрамбеног играча.

"Одушевљен сам што сам потписао за Сити и не могу да дочекам да почне сезона. Пеп Гвардиола је један од најцењенијих тренера на свету и осећам да ће ми помоћи да подигнем своју игру на нови ниво", рекао је Вокер

Кајл Вокер (27) је у Тотенхем дошао 2009. године из Шефилда и за тај клуб је одиграо 228 утакмица и постигао четири гола.

Кајл Ендрју Вокер, рођен 28. маја 1990. године у Шефилду, од данас је званично најскупље плаћени одбрамбени фудбалер у историји фудбала.

Десни бек Тотенхема то више неће бити за цену од 51,3 милиона евра, колико ће за његов прелазак на "Етихад" платити Манчестер сити.

Вокер, у међувремену незаменљиви бек репрезентације Енглеске, напустиће "Вајт Харт Лејн" после осам година и 228 утакмица за "певце" и постати део тима Пепа Гвардиоле који ће, како сада ствари стоје, бити можда и први фаворит за титулу првака наредне сезоне.

"Одушевљен сам што сам потписао за Сити и не могу да дочекам да почне сезона. Пеп Гвардиола је један од најцењенијих тренера на свету и осећам да ће ми помоћи да подигнем своју игру на нови ниво", рекао је Вокер, који ће у новом клубу носити дрес са бројем 2.

Манчестер Сити обара рекорде - Кајл Вокер потписао је петогодишњи уговор са Грађанима, а са обештећењем од 57.000.000 евра које следује Тотенхему, постао је најскупљи дефанзивац у историји. А другу годину заредом Пеп Гвардиола је оборио рекорд на том пољу, пошто је прошлог лета промовисао и Џона Стоунса.

На поменуту суму ваља додати још 3.500.000 европских новчаница које би лондонски Певци требало да зараде на име бонуса у будућности.

Нови десни бек Ситија изабрао је дрес са бројем два. Вокер је тако постао треће појачање Грађана у летњем прелазном року, а претходно су стигли Бернардо Силва из Монака и Едерсон из Бенфике.

“Одушевљен сам због доласка у Сити. Гвардиола је један од најбољи тренера на свету и може да ми помогне да подигнем игру на још виши ниво“, рекао је Вокер у првој изјави за сајт Манчестер Ситија.

Вокер, додуше, није био први Гвардиолин пик за место уз десну аут-линију, јер је овај тражиоДанија Алвеса из Јувентуса. С обзиром да је Бразилац ипак одабрао Пари Сен Жермерн, Сити је морао да пронађе алтернативу.

И пронашао ју је заиста експресно у фудбалеру Тотенхема који је до сада уписао 27 наступа за репрезентацију Енглеске.

“Ово је ново поглавље у мојој каријери и заиста сам спреман много да учим. Имам довољно година, вероватно сам на врхунцу каријере. Нисам још има детаљан разговор са Гвардиолом, али се радујем томе. Он сматра да ћу добро да се уклопим. Обојица нам је заједничко то што хоћемо да освајамо трофеје. Ово је велики клуб, са одличном екипом и спремни смо за борбу“, поручио је Вокер.

Овај момак каријеру је почео у Шефилд Јунајтеду, одакле је 2009. године стигао у Тотенхем, али му је било потребно време како би се изборио за статус првотимца. Најпре је морао да иде на позајмице у Квинс Парк Ренџерс и Астон Вилу.

Нема дилеме да ће етикета најскупљег дефанзивца на свету која му је залепљена на леђа бити озбиљан испит зрелости за њега, али и да је Гвардиола један од оних стручњака који могу да га припреме за то искушење.

Кајл Вокер (27) је у Тотенхем дошао 2009. године из Шефилда и за тај клуб је одиграо 228 утакмица и постигао четири гола.

Он је треће појачање Ситија у овом прелазном року, након Бернарда Силве и голмана Едерсона Мораеша.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар