Kajl Voker - najskuplji defanzivac u istoriji!

Dosadašnji fudbaler Totenhema Kajl Voker novi je igrač Mančester Sitija, pošto je sa tim klubom potpisao petogodišnji ugovor.  Prognoze da će Mančester siti biti prvi favorit za titulu prvaka sledeće sezone sada će imati još jače utemeljenje.  Voker stigao u Siti - može li da se nosi sa etiketom najskupljeg defanzivca? Pep Gvardiola imaće ozbiljan zadatak da pripremi Vokera za teret koji će morati da ponese.

Fudbal 16.07.2017 | 12:00
Kajl Voker - najskuplji defanzivac u istoriji!
Prema navodima britanskih medija, Siti je za transfer Vokera izdvojio 45 miliona funti, što je rekordan iznos za odbrambenog igrača.

"Oduševljen sam što sam potpisao za Siti i ne mogu da dočekam da počne sezona. Pep Gvardiola je jedan od najcenjenijih trenera na svetu i osećam da će mi pomoći da podignem svoju igru na novi nivo", rekao je Voker

Kajl Voker (27) je u Totenhem došao 2009. godine iz Šefilda i za taj klub je odigrao 228 utakmica i postigao četiri gola.

Kajl Endrju Voker, rođen 28. maja 1990. godine u Šefildu, od danas je zvanično najskuplje plaćeni odbrambeni fudbaler u istoriji fudbala.

Desni bek Totenhema to više neće biti za cenu od 51,3 miliona evra, koliko će za njegov prelazak na "Etihad" platiti Mančester siti.

Voker, u međuvremenu nezamenljivi bek reprezentacije Engleske, napustiće "Vajt Hart Lejn" posle osam godina i 228 utakmica za "pevce" i postati deo tima Pepa Gvardiole koji će, kako sada stvari stoje, biti možda i prvi favorit za titulu prvaka naredne sezone.

"Oduševljen sam što sam potpisao za Siti i ne mogu da dočekam da počne sezona. Pep Gvardiola je jedan od najcenjenijih trenera na svetu i osećam da će mi pomoći da podignem svoju igru na novi nivo", rekao je Voker, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 2.

Mančester Siti obara rekorde - Kajl Voker potpisao je petogodišnji ugovor sa Građanima, a sa obeštećenjem od 57.000.000 evra koje sleduje Totenhemu, postao je najskuplji defanzivac u istoriji. A drugu godinu zaredom Pep Gvardiola je oborio rekord na tom polju, pošto je prošlog leta promovisao i Džona Stounsa.

Na pomenutu sumu valja dodati još 3.500.000 evropskih novčanica koje bi londonski Pevci trebalo da zarade na ime bonusa u budućnosti.

Novi desni bek Sitija izabrao je dres sa brojem dva. Voker je tako postao treće pojačanje Građana u letnjem prelaznom roku, a prethodno su stigli Bernardo Silva iz Monaka i Ederson iz Benfike.

“Oduševljen sam zbog dolaska u Siti. Gvardiola je jedan od najbolji trenera na svetu i može da mi pomogne da podignem igru na još viši nivo“, rekao je Voker u prvoj izjavi za sajt Mančester Sitija.

Voker, doduše, nije bio prvi Gvardiolin pik za mesto uz desnu aut-liniju, jer je ovaj tražioDanija Alvesa iz Juventusa. S obzirom da je Brazilac ipak odabrao Pari Sen Žermern, Siti je morao da pronađe alternativu.

I pronašao ju je zaista ekspresno u fudbaleru Totenhema koji je do sada upisao 27 nastupa za reprezentaciju Engleske.

“Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri i zaista sam spreman mnogo da učim. Imam dovoljno godina, verovatno sam na vrhuncu karijere. Nisam još ima detaljan razgovor sa Gvardiolom, ali se radujem tome. On smatra da ću dobro da se uklopim. Obojica nam je zajedničko to što hoćemo da osvajamo trofeje. Ovo je veliki klub, sa odličnom ekipom i spremni smo za borbu“, poručio je Voker.

Ovaj momak karijeru je počeo u Šefild Junajtedu, odakle je 2009. godine stigao u Totenhem, ali mu je bilo potrebno vreme kako bi se izborio za status prvotimca. Najpre je morao da ide na pozajmice u Kvins Park Rendžers i Aston Vilu.

Nema dileme da će etiketa najskupljeg defanzivca na svetu koja mu je zalepljena na leđa biti ozbiljan ispit zrelosti za njega, ali i da je Gvardiola jedan od onih stručnjaka koji mogu da ga pripreme za to iskušenje.

Kajl Voker (27) je u Totenhem došao 2009. godine iz Šefilda i za taj klub je odigrao 228 utakmica i postigao četiri gola.

On je treće pojačanje Sitija u ovom prelaznom roku, nakon Bernarda Silve i golmana Edersona Moraeša.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar