Давор Штефанек најбољи на свијету!

Велико признање за српског олимпијског шампиона. Олимпијски шампион Давор Штефанек проглашен је за најбољег рвача света 2016. године у избору Светске рвачке федерације (УWW).

Остали спортови 15.07.2017 | 17:30
Давор Штефанек најбољи на свијету!
У канцеларију Рвачког савеза Србије стигла је званична информација у којој се наводи да јеДавор Штефанек, олимпијски шампион из 2016. године и освајач сребрне медаље на Сениорском првенству Европе 2016. године, проглашен од стране Светске рвачке федерације (УWW) за најбољег рвача света у 2016. години.

Ово је први пут у историји српског рвања да неки наш рвач буде проглашен за најбољег рвача планете.

Ово је још једно велико признање за нашег олимпијског шампиона у категорији до 66 кг, руководство Рвачког савеза Србије, стручни штаб сениорске репрезентације Србије, као и за рвачки клуб Спартак из његове Суботице.

Уједно је то признање за Министарство омладине и спорта и Олимпијски комитет Србије који су у протеклом периоду значајно допринели да се створе услови да рвачи могу да постижу и највеће спортске резултате у свету. 

Српски рвач је прошле године на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојио златну медаљу у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом.

Награда ће му бити уручена 22. августа током Светског првенства у Паризу.

Незаборавних 12 месеци за Давора Штефанека (31).

Најбољи српски рвач, светски шампион из 2014. и олимпијски победник 2017, званично је проглашен најбољим рвачем на планети!

У избору Светске рвачке федерације, Штефанек је проглашен за најуспешнијег рвача у 2016, а награду ће добити током Светскг првенства за сениоре у Паризу, 22. августа.

Блиставим успехом у Рију, момак из Суботице прошле године скренуо је на себе пажњу целог света. Низу награда које је потом добио данас је додао и највеће признање у својој струци.

Даворе, БРАВО!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ззззз

15.07.2017 16:05

Шта је изостао наслов Србин најбољи

ОДГОВОРИТЕ