Davor Štefanek najbolji na svijetu!

Veliko priznanje za srpskog olimpijskog šampiona. Olimpijski šampion Davor Štefanek proglašen je za najboljeg rvača sveta 2016. godine u izboru Svetske rvačke federacije (UWW).

Ostali sportovi 15.07.2017 | 17:30
Davor Štefanek najbolji na svijetu!
U kancelariju Rvačkog saveza Srbije stigla je zvanična informacija u kojoj se navodi da jeDavor Štefanek, olimpijski šampion iz 2016. godine i osvajač srebrne medalje na Seniorskom prvenstvu Evrope 2016. godine, proglašen od strane Svetske rvačke federacije (UWW) za najboljeg rvača sveta u 2016. godini.

Ovo je prvi put u istoriji srpskog rvanja da neki naš rvač bude proglašen za najboljeg rvača planete.

Ovo je još jedno veliko priznanje za našeg olimpijskog šampiona u kategoriji do 66 kg, rukovodstvo Rvačkog saveza Srbije, stručni štab seniorske reprezentacije Srbije, kao i za rvački klub Spartak iz njegove Subotice.

Ujedno je to priznanje za Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije koji su u proteklom periodu značajno doprineli da se stvore uslovi da rvači mogu da postižu i najveće sportske rezultate u svetu. 

Srpski rvač je prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Nagrada će mu biti uručena 22. avgusta tokom Svetskog prvenstva u Parizu.

Nezaboravnih 12 meseci za Davora Štefaneka (31).

Najbolji srpski rvač, svetski šampion iz 2014. i olimpijski pobednik 2017, zvanično je proglašen najboljim rvačem na planeti!

U izboru Svetske rvačke federacije, Štefanek je proglašen za najuspešnijeg rvača u 2016, a nagradu će dobiti tokom Svetskg prvenstva za seniore u Parizu, 22. avgusta.

Blistavim uspehom u Riju, momak iz Subotice prošle godine skrenuo je na sebe pažnju celog sveta. Nizu nagrada koje je potom dobio danas je dodao i najveće priznanje u svojoj struci.

Davore, BRAVO!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zzzzz

15.07.2017 16:05

Šta je izostao naslov Srbin najbolji

ODGOVORITE