Опасности које доноси мокар купаћи костим

Упала бешике и јајника, као и гљивичне инфекције чести су, колико и нежељени, пратиоци летних уживанција. Разлог је несмотреност: не размишљамо да ли се купаћи костим осушио, шетамо боси по плочицама, нисмо довољно опрезни прилико коришћења тоалета на плажи. . .

Здравље 15.07.2017 | 10:57
Опасности које доноси мокар купаћи костим
Много је тога што нам, због тих ситних несмотрености, може покварити лето и годишњи одмор. Зато није згорег имати на уму савете стручњака шта нам је чинити, када до нежељених последица дође.

Када је упала бешике у питању, нагле промене температуре (на пример изласци из климатизованог простора или улазак у хладно море) могу да буду кривци. Такође, потребно је повести рачуна и код коришћења јавног тоалета.

Симптоми као што су учестало мокрење пропраћено пецкањем, па чак и трагови крви у мокраћи могу да буду прилично непријатни, па ако приметите такве реакције потребно је да што пре потражите помоћ лекара.

Препоручљиво је и уносити бар две литре течности дневно, како бисте испрали бактерије, а користиће и топао увин чај, као и свеже воће и поврће.

Гљивичним инфекцијама најчешће можете да се заразите купањем у базену. Најугроженије су особе које једу пуно слаткиша, пију алкохол, имају ослабљен имунитет или су изложене стресу.

Гљивично оболења проузрокована кандидом су најупорнија и најдуже се лече и понекад чак и уз терапију антибиотицима излечење не иде глатко.

Упала јајника је честа током боравка на мору, а симптоми су пропраћени боловима у доњем делу стомака, пределу левог, десног или оба јајника, а понекад може да се јави и повишена телесна температура.

Упале овог типа морају да се лече антибиотицима, а како бисте их спречили избегавајте хладне напитке и не ходајте боси. Током упале, важно је да стопала и стомак буду суви, а препоручује се и боравак на сунцу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар