Ватрогасци добили ново возило

Предсједник Ватрогасног савеза Реопублике Српске Горан Стојаковић данас је начелнику општине Младјану Драгосављевићу уручио кључеве од новог ватрогасног „навалног возила“ вриједног 250 хиљада марака, као донацију овдашњој Територијалној ватрогасној јединици.

Република Српска 14.07.2017 | 21:58
Ватрогасци добили ново возило
Ради се о савременом возилу капацитета 2000 литара воде, 200 литара пјене, воденом пумпом капацитета 2200 литара у минути и адекватним простором за опрему и ватрогасце.

„Ватрогасни савез пројектом пружања помоћи  чини напоре да техничку опремљеност ватрогасних јединица подигне на виши ниво. Надамо се да ће ово возило доприњети већој техничкој способности србачких ватрогасаца у стварању безбједности градјана и заштити материјалних добара од пожара“, казао је први човјек ватрогасаца Републике Српске Горан Стојаковић. 

Он је додао да је Ватрогасни савез доставио влади план инвестирања у ову намјену за 2017. годину који износи  2.802.000 марака и очекује да ће влада РС дати сагласност. Тиме ће се наставити пружање подршке ватрогасним јединицама.

Начелник Српца Младјан Драгосављевић изразио је задовољство на разумјевању и помоћи Ватрогасног савеза, јер ће ново ватрогасно возило без сумње доприњети  већој ефикасности  ватрогасаца у извршавању својих одговорних  послова.



Он је кључеве „навалнофг возила“ марке „Ивецо“ прослиједио командиру ватрогасне јединице Радовану Латинчићу.

„У првих шест мјесеци ове године имали смо 63 ватрогасне интервеције. Било је  и објеката  захваћених ватреном стихијом, причињена је и знатна материјална штета, али  је она, у односу на исте периоде у претходном времену значајно мања, а број интервенција  смањен. О безбједности градјана  брине јединица од 12 професионалних и испитаних ватрогасаца, који су сада технички опремљени и за најсложеније интервенције“, изјавиои је командир јединице Радован Латинчић. 



Србачки  ватрогасци сада имају возни парк од осам возила, медју којима су три навална и двије  пратеће цистерне. Неопходно је да се изврши  и попуњавање са пратећом опремом. Новим  савременим навалним возилом, обогаћен је  возни парк и техничка ефикаснот подигнута на виши ниво.

(БН/С.К.)


 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пикси

14.07.2017 21:43

Класика, фирма Еуромодус из Лакташа испоручиоц...пере Владо коме треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре пикси

15.07.2017 06:15

Па немој да лупас