Vatrogasci dobili novo vozilo

Predsjednik Vatrogasnog saveza Reopublike Srpske Goran Stojaković danas je načelniku opštine Mladjanu Dragosavljeviću uručio ključeve od novog vatrogasnog „navalnog vozila“ vrijednog 250 hiljada maraka, kao donaciju ovdašnjoj Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Republika Srpska 14.07.2017 | 21:58
Vatrogasci dobili novo vozilo
Radi se o savremenom vozilu kapaciteta 2000 litara vode, 200 litara pjene, vodenom pumpom kapaciteta 2200 litara u minuti i adekvatnim prostorom za opremu i vatrogasce.

„Vatrogasni savez projektom pružanja pomoći  čini napore da tehničku opremljenost vatrogasnih jedinica podigne na viši nivo. Nadamo se da će ovo vozilo doprinjeti većoj tehničkoj sposobnosti srbačkih vatrogasaca u stvaranju bezbjednosti gradjana i zaštiti materijalnih dobara od požara“, kazao je prvi čovjek vatrogasaca Republike Srpske Goran Stojaković. 

On je dodao da je Vatrogasni savez dostavio vladi plan investiranja u ovu namjenu za 2017. godinu koji iznosi  2.802.000 maraka i očekuje da će vlada RS dati saglasnost. Time će se nastaviti pružanje podrške vatrogasnim jedinicama.

Načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević izrazio je zadovoljstvo na razumjevanju i pomoći Vatrogasnog saveza, jer će novo vatrogasno vozilo bez sumnje doprinjeti  većoj efikasnosti  vatrogasaca u izvršavanju svojih odgovornih  poslova.



On je ključeve „navalnofg vozila“ marke „Iveco“ proslijedio komandiru vatrogasne jedinice Radovanu Latinčiću.

„U prvih šest mjeseci ove godine imali smo 63 vatrogasne intervecije. Bilo je  i objekata  zahvaćenih vatrenom stihijom, pričinjena je i znatna materijalna šteta, ali  je ona, u odnosu na iste periode u prethodnom vremenu značajno manja, a broj intervencija  smanjen. O bezbjednosti gradjana  brine jedinica od 12 profesionalnih i ispitanih vatrogasaca, koji su sada tehnički opremljeni i za najsloženije intervencije“, izjavioi je komandir jedinice Radovan Latinčić. 



Srbački  vatrogasci sada imaju vozni park od osam vozila, medju kojima su tri navalna i dvije  prateće cisterne. Neophodno je da se izvrši  i popunjavanje sa pratećom opremom. Novim  savremenim navalnim vozilom, obogaćen je  vozni park i tehnička efikasnot podignuta na viši nivo.

(BN/S.K.)


 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Piksi

14.07.2017 21:43

Klasika, firma Euromodus iz Laktaša isporučioc...pere Vlado kome treba...

ODGOVORITE
Name

Re piksi

15.07.2017 06:15

Pa nemoj da lupas