Жријеб за ЛШ и ЛЕ: Јел' могло теже за Партизан и Звезду?!

Партизан од Пиреја, преко Луде шуме до Никозије! УЕФА скратила листу ривала. . .  Звезда између пакла и раја: Од Евертона до Аполона! Тежак посао за црвено-беле!

Фудбал 14.07.2017 | 11:00
Жријеб за ЛШ и ЛЕ: Јел' могло теже за Партизан и Звезду?!
Познато је пет потенцијалних ривала Партизана у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

УЕФА је током преподнева скратила групу могућих противника црно-белих. То су: Олимпијакос (Грчка, почиње такмичење од ове фазе), Салцбург (има 3:0 из првог меча са Хибернијансом), Лудогорец (ако надокнади минус од једног гола против Жалгириса), АПОЕЛ (има 1:0 против Дуделанжа из Луксембурга) и Карабаг (Азери су сигурни, јер су у првој рунди разнели Самтредију из Грузије, 5:0).

Овом поделом, ван домашаја првака Србије - ако елиминише Будућност после 2:0 у Хумској 1 - остали су: Селтик (Шкотска), Копенхаген (Данска) БАТЕ Борисов (Белорусија), Легија (Пољска) и можда најпожељнији ривал од свих, Марибор (Словенија)

Ко буде бољи у трећем колу квалификација имаће загарантовану јесен у Европи, јер ће се пласирати у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона. Ако и то прође чека га групна фаза елитног купа, а испадне ли сели се у групу Лиге Европе.

У овој фази такмичења у квалификације се укључује још десет тимова у такозваној стази нешампиона. То су екипе које нису прваци својих држава, али су због јаког коефицијента националних првенстава избегле пре две рунде.

Тај жреб изгледа овако:

Повлашћени: Динамо Кијев (Украјина), Ајакс (Холандија), Викторија Плзен (Чешка), ЦСКА Москва (Русија), Клуб Бриж (Белгија);
Неповлашћени: Стеауа (Румунија), Јанг Бојс (Швајцарска), Ница (Француска), Истанбул Башакшехир (Турска), АЕК (Грчка).

Први мечеви трећег кола квалификација за Лигу шампиона на програму су 25. и 26. јула, реванши су 1. и 2. августа.

Звезда између пакла и раја: Од Евертона до Аполона! Тежак посао за црвено-беле!

УЕФА је скратила списак потенцијалних ривала Црвене звезде у трећем колу Лиге Европе, а то су Гент, Спарта, Евертон, Астра (уколико избаци Зиру), Маритимо и Аполон (уколико елиминише Зарију).

Српски вицешампион се налази између пакла и раја, најтежи посао ће свакако имати са скупоценим и врло амбициозним Евертоном, много проблема би било са Гентом, Спартом и Астром, док би пожељни противници били Маритимо и Аполон. Наравно, Звезда прво мора да елиминише Иртиш наредног четвртка.

Изабраници Владана Милојевића могу да буду задовољни пошто су избегли гиганте као што су Милан, ПСВ, Фенербахче, Зенит...

Црвено-бели се налазе у четвртој групи на жребу који почиње у 13 часова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар