Žrijeb za LŠ i LE: Jel' moglo teže za Partizan i Zvezdu?!

Partizan od Pireja, preko Lude šume do Nikozije! UEFA skratila listu rivala. . .  Zvezda između pakla i raja: Od Evertona do Apolona! Težak posao za crveno-bele!

Fudbal 14.07.2017 | 11:00
Žrijeb za LŠ i LE: Jel' moglo teže za Partizan i Zvezdu?!
Poznato je pet potencijalnih rivala Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

UEFA je tokom prepodneva skratila grupu mogućih protivnika crno-belih. To su: Olimpijakos (Grčka, počinje takmičenje od ove faze), Salcburg (ima 3:0 iz prvog meča sa Hibernijansom), Ludogorec (ako nadoknadi minus od jednog gola protiv Žalgirisa), APOEL (ima 1:0 protiv Dudelanža iz Luksemburga) i Karabag (Azeri su sigurni, jer su u prvoj rundi razneli Samtrediju iz Gruzije, 5:0).

Ovom podelom, van domašaja prvaka Srbije - ako eliminiše Budućnost posle 2:0 u Humskoj 1 - ostali su: Seltik (Škotska), Kopenhagen (Danska) BATE Borisov (Belorusija), Legija (Poljska) i možda najpoželjniji rival od svih, Maribor (Slovenija)

Ko bude bolji u trećem kolu kvalifikacija imaće zagarantovanu jesen u Evropi, jer će se plasirati u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako i to prođe čeka ga grupna faza elitnog kupa, a ispadne li seli se u grupu Lige Evrope.

U ovoj fazi takmičenja u kvalifikacije se uključuje još deset timova u takozvanoj stazi nešampiona. To su ekipe koje nisu prvaci svojih država, ali su zbog jakog koeficijenta nacionalnih prvenstava izbegle pre dve runde.

Taj žreb izgleda ovako:

Povlašćeni: Dinamo Kijev (Ukrajina), Ajaks (Holandija), Viktorija Plzen (Češka), CSKA Moskva (Rusija), Klub Briž (Belgija);
Nepovlašćeni: Steaua (Rumunija), Jang Bojs (Švajcarska), Nica (Francuska), Istanbul Bašakšehir (Turska), AEK (Grčka).

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 25. i 26. jula, revanši su 1. i 2. avgusta.

Zvezda između pakla i raja: Od Evertona do Apolona! Težak posao za crveno-bele!

UEFA je skratila spisak potencijalnih rivala Crvene zvezde u trećem kolu Lige Evrope, a to su Gent, Sparta, Everton, Astra (ukoliko izbaci Ziru), Maritimo i Apolon (ukoliko eliminiše Zariju).

Srpski vicešampion se nalazi između pakla i raja, najteži posao će svakako imati sa skupocenim i vrlo ambicioznim Evertonom, mnogo problema bi bilo sa Gentom, Spartom i Astrom, dok bi poželjni protivnici bili Maritimo i Apolon. Naravno, Zvezda prvo mora da eliminiše Irtiš narednog četvrtka.

Izabranici Vladana Milojevića mogu da budu zadovoljni pošto su izbegli gigante kao što su Milan, PSV, Fenerbahče, Zenit...

Crveno-beli se nalaze u četvrtoj grupi na žrebu koji počinje u 13 časova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar