ЛЕ: Звезду чекају Зенит, Милан, Евертон, Динамо...!

Црвена звезда сазнаће нешто после 13 часова име потенцијалног ривала у трећем колу квалификација за Лигу Европе после жреба у Ниону.

Фудбал 14.07.2017 | 10:45
ЛЕ: Звезду чекају Зенит, Милан, Евертон, Динамо...!
Претходно, црвено-бели морају да елиминишу Иртиш, с којим су у четвртак ремизирали у првом мечу у Казахстану (1:1).

Вицешампион Србије ће због малог коефицијента (7,325) бити у групи неповлашћених тимова, што значи да би већ у овој фази могла да добије неке од најјачих европских тимова Европе, али и да иде на мегдан ривалима из некадашње нам државе.

Међу повлашћеним тимовима налазе се екипе попут Зенита из Санкт Петербурга, Фенербахчеа, Милана, ПСВ Ајндховена, Евертона, Олимпика из Марсеја, Атлетик Билбаа, ПАОК, Панатинаикоса, а ту су и Динамо Загреб, Аустрија Беч, Фрајбург, Гент, Спарта Праг, Бордо, Брага, Краснодар, Сион, Маритимо...

Следе екипе које најпре морају да, као и Звезда, прођу другу рунду – Макаби Тел Авив, Астра Ђурђу, Динамо Минск, Лех, Хелсинки, Хајдук из Сплита, Аполон, Млада Болеслав и Галатасарај, с тим да само Галата има неповољан резултат из првих сурета, пошто је поражена од Естерсунда у Норвешкој (2:0).

Када УЕФА, као и у случају жреба за Лигу шампиона, где Партизан чека противника, подели екипе у пет одвојених група – од 10 и четири од по 12 клубова – тим Владана Милојевића сазнаће скраћени списак од пет или шест потенцијалних ривала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар