LE: Zvezdu čekaju Zenit, Milan, Everton, Dinamo...!

Crvena zvezda saznaće nešto posle 13 časova ime potencijalnog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope posle žreba u Nionu.

Fudbal 14.07.2017 | 10:45
LE: Zvezdu čekaju Zenit, Milan, Everton, Dinamo...!
Prethodno, crveno-beli moraju da eliminišu Irtiš, s kojim su u četvrtak remizirali u prvom meču u Kazahstanu (1:1).

Vicešampion Srbije će zbog malog koeficijenta (7,325) biti u grupi nepovlašćenih timova, što znači da bi već u ovoj fazi mogla da dobije neke od najjačih evropskih timova Evrope, ali i da ide na megdan rivalima iz nekadašnje nam države.

Među povlašćenim timovima nalaze se ekipe poput Zenita iz Sankt Peterburga, Fenerbahčea, Milana, PSV Ajndhovena, Evertona, Olimpika iz Marseja, Atletik Bilbaa, PAOK, Panatinaikosa, a tu su i Dinamo Zagreb, Austrija Beč, Frajburg, Gent, Sparta Prag, Bordo, Braga, Krasnodar, Sion, Maritimo...

Slede ekipe koje najpre moraju da, kao i Zvezda, prođu drugu rundu – Makabi Tel Aviv, Astra Đurđu, Dinamo Minsk, Leh, Helsinki, Hajduk iz Splita, Apolon, Mlada Boleslav i Galatasaraj, s tim da samo Galata ima nepovoljan rezultat iz prvih sureta, pošto je poražena od Estersunda u Norveškoj (2:0).

Kada UEFA, kao i u slučaju žreba za Ligu šampiona, gde Partizan čeka protivnika, podeli ekipe u pet odvojenih grupa – od 10 i četiri od po 12 klubova – tim Vladana Milojevića saznaće skraćeni spisak od pet ili šest potencijalnih rivala.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar