Ђорђевић послије Јовића доводи и Мачвана?

Српски репрезентативац Милан Мачвана налази се близу преласка у Бајерн из Минхена, преноси специјализовани кошаркашки новинар Дејвид Пик.  Прави се српска колонија у Минхену.

Кошарка 16.07.2017 | 10:30
Ђорђевић послије Јовића доводи и Мачвана?
Минхенски клуб тренира селектор Србије Александар Ђорђевић, који је у својим редовима већ има Владимира Лучића и новопридошлицу Стефана Јовића.

Мачван је претходне две сезоне провео у Арманију из Милана где је заиста имао блиставе партије. Ипак, знао је и да се стопи са сивилом клуба из Италије.

Прошле такмичарске године у Евролиги је просечно бележио 8,4 поена и 4,4 скокова на 28 одиграних уткамица.

После Стефана Јовића, још један српски репрезентативац могао би да пређе у Бајерн из Минхена. У питању је Милан Мачван који је, како јавља израелски новинар Дејвид Пик, постигао договор са Баварцима.

То значи да ћемо наредне сезоне у Бајерну имати Александра Ђорђевића, Владимира Лучића, Стефана Јовића и Милана Мачвана. Права српска колонија у Минхену.

Мачван је протекле две сезоне носио дрес Олимпије из Милана. Тај тим је имао доста проблема прошле сезоне, завршио је као последњи у Евролиги, није освојио титулу у Италији, сада се налази у периоду транзиције и промене и у стручном штабу и саставу, па је одлазакМачвана донекле и очекиван.

То значи да ће Мачван као и остали наши поменути интернационалци у дресу Бајерна наредне сезоне играти Еврокуп, али је то све пројекат Бајерна на дуже стазе и идеја је да се направи стандардан евролигаш. Мачван ће у томе свакако бити од помоћи.

Милан је у каријери играо за ФМП, Хемофарм, Макаби, Партизан (у два наврата), Галатасарај и Милано. Освојио је шампионате Италије, Израела, Србије, Турске, а био је изабран и за звезду у успону Еврокупа 2015. године.

Са младом репрезентацијом Србије се наосвајао медаља, а са сениорском екипом је био вицешампион Европе 2009. године и освајач сребра на Олимпијским играма 2016. године у Рио де Жанеиру.

Бајерн ће се следеће године такмити у групи Б Еврокупа где се још налазе Галатасарај, Хапоел Јерусалим, Ређо Емилија, Лијеткабелис и Будућност из Подгорице.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар