Đorđević poslije Jovića dovodi i Mačvana?

Srpski reprezentativac Milan Mačvana nalazi se blizu prelaska u Bajern iz Minhena, prenosi specijalizovani košarkaški novinar Dejvid Pik.  Pravi se srpska kolonija u Minhenu.

Košarka 16.07.2017 | 10:30
Đorđević poslije Jovića dovodi i Mačvana?
Minhenski klub trenira selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je u svojim redovima već ima Vladimira Lučića i novopridošlicu Stefana Jovića.

Mačvan je prethodne dve sezone proveo u Armaniju iz Milana gde je zaista imao blistave partije. Ipak, znao je i da se stopi sa sivilom kluba iz Italije.

Prošle takmičarske godine u Evroligi je prosečno beležio 8,4 poena i 4,4 skokova na 28 odigranih utkamica.

Posle Stefana Jovića, još jedan srpski reprezentativac mogao bi da pređe u Bajern iz Minhena. U pitanju je Milan Mačvan koji je, kako javlja izraelski novinar Dejvid Pik, postigao dogovor sa Bavarcima.

To znači da ćemo naredne sezone u Bajernu imati Aleksandra Đorđevića, Vladimira Lučića, Stefana Jovića i Milana Mačvana. Prava srpska kolonija u Minhenu.

Mačvan je protekle dve sezone nosio dres Olimpije iz Milana. Taj tim je imao dosta problema prošle sezone, završio je kao poslednji u Evroligi, nije osvojio titulu u Italiji, sada se nalazi u periodu tranzicije i promene i u stručnom štabu i sastavu, pa je odlazakMačvana donekle i očekivan.

To znači da će Mačvan kao i ostali naši pomenuti internacionalci u dresu Bajerna naredne sezone igrati Evrokup, ali je to sve projekat Bajerna na duže staze i ideja je da se napravi standardan evroligaš. Mačvan će u tome svakako biti od pomoći.

Milan je u karijeri igrao za FMP, Hemofarm, Makabi, Partizan (u dva navrata), Galatasaraj i Milano. Osvojio je šampionate Italije, Izraela, Srbije, Turske, a bio je izabran i za zvezdu u usponu Evrokupa 2015. godine.

Sa mladom reprezentacijom Srbije se naosvajao medalja, a sa seniorskom ekipom je bio vicešampion Evrope 2009. godine i osvajač srebra na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Bajern će se sledeće godine takmiti u grupi B Evrokupa gde se još nalaze Galatasaraj, Hapoel Jerusalim, Ređo Emilija, Lijetkabelis i Budućnost iz Podgorice.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar