ЛШ: Партизан може на Олимпијакос, Селтик, Легију...!

У подне је на програму жреб за треће коло Лиге шампиона, када ће Партизан сазнати име наредног потенцијалног ривала.  Партизан може на Селтик, БАТЕ, Олимпијакос, Легију! Марибор би био премија! Вребају још Копенхаген, Лудогорец, АПОЕЛ, Салцбург и Карабаг.

Фудбал 14.07.2017 | 10:30
ЛШ: Партизан може на Олимпијакос, Селтик, Легију...!
Српски шампион савладао је подгоричку Будућност у првом мечу друге рунде (2:0), па је реално очекивати да у реваншу у Црној Гори неће имати превише проблема да потврди пролаз.

Уколико тако и буде, црно-бели би, барем, за сигуран пролаз у групну фазу Лиге Европе, односно за долазак на корак од трећег уласка у елитно друштво, могли да имају веома тежак посао, пошто су у групи неповлашћених тимова.

Као најзвучнија имена на стази шампиона истичу се првак Грчке Олимпијакос, дански шампион Копенхаген и освајач титуле у Шкотској Селтик, а ту су још и аустријски Салцбург, бугарски Лудогорец, пољска Легија....

Наравно, попут Партизана, да би ови дуели уопште били могући потребно је да и да Лудогорец надокнади минус из Литваније против Жалгириса (2:1), да БАТЕ слави у Јерменији против Алашкерта (1:1), а да Селтик избаци Линфилд из Северне Ирске.

О пожељнијих ривала, ту су и словеначки Марибор, кипарски АПОЕЛ, белоруски БАТЕ Борисов...

С друге стране, евентуални пораз у трећој рунди доноси прелазак у четврто, последње коло квалификација за Лигу Европе.

Партизан је бољи од Будућности, показао је то на практичном примеру, може мирно да се спрема за реванш у Подгорици после београдских 2:0, а у међувремену ће сазнати ко ће му бити наредни ривал на путу до Лиге шампиона. За 12 часова у швајцарском Ниону заказан је жреб трећег квалификационог кола, који црно-бели, под условом да елиминишу црногорског првака, чекају у групи неповлашћених тимова.

То значи да за ривале могу да добију неку од следећих екипа: Олимпијакос (Грчка), Селтик (Шкотска), Салцбруг (Аустрија), Копенхаген (Данска),Лудогорец (Бугарска), БАТЕ Борисов (Белорусија), Легија (Пољска), АПОЕЛ (Кипар), Марибор(Словенија) и Карабаг (Азербејџан).

Све под условом да, изузев Пирејаца који се укључују у овој фази жреба, остали фаворити из другог кола оправдају тај статус (уз напомену да Селтик игра вечерас против Линфилда), односно успешно заврше посао. Предност из првих мечева имају:

Ред Бул Салцбург (добио Хибернијанса на Малти, 3:0), Копенхаген (бољи од Жилине у гостима, 3:1), Легија (тукла фински Маријехамн, 3:0), АПОЕЛ (минималац у Никозији против луксембуршки Дуделанж, 1:0), Марибор (бољи од Зрињског у Мостару, 2:1) и Карабаг (разнео грузијску Самтредију на свом терену, 5:0).

С друге стране, стрепе Лудогорец (пораз од Жалгириса у Литванији, 1:2) и БАТЕ (ремизирао на свом стадиону са Алашкеротом из Јерменије, 1:1), али се од њих, ипак, очекује да прођу у наредну фазу.

„Не бежимо од улоге фаворита, али данас се у фудбалу баш ништа не зна. Једноставно, више нема лаких противника. Свакако да су Олимпијакос, Легија и Селтик најозбиљнији ривали у трећем колу, али ни остале екипе не би требало потценити. Партизан би најпре требало да прође прву препреку, да у реваншу против Будућности буде на жељеном нивоу, а кад све то прође онда ћемо размишљати о наредном противнику“, рекао је Мирослав Ђукић, шеф струке црно-белих, у разговору за Политику.

Ко буде бољи у трећем колу квалификација имаће загарантовану јесен у Европи, јер ће се пласирати у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона. Ако и то прође чека га групна фаза елитног купа, а испадне ли сели се у групу Лиге Европе.

У овој фази такмичења у квалификације се укључује још десет тимова у такозваној стазио нешампиона. То су екипе које нису прваци својих држава, али су због јаког коефицијента националних првенстава избегле пре две рунде.

Тај жреб изгледа овако:

Повлашћени: Динамо Кијев (Украјина), Ајакс (Холандија), Викторија Плзен (Чешка), ЦСКА Москва (Русија), Клуб Бриж (Белгија);
Неповлашћени: Стеауа (Румунија), Јанг Бојс (Швајцарска), Ница (Француска), Истанбул Башакшехир (Турска), АЕК (Грчка).

Први мечеви трећег кола квалификација за Лигу шампиона на програму су 25. и 26. јула, реванши су 1. и 2. августа.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар