Леонардо сигуран до краја квалификација!

Пет у Европи, два дербија, па онда може да иде! У Хумској све ближи одлуци да на крају лета пусте најбољег играча.

Фудбал 14.07.2017 | 12:45
Леонардо сигуран до краја квалификација!
Статус Леонарда да Силве Созе и ишчекивање потписа Сејдубе Суме ових дана су централне теме међу Партизановим навијачима. Бразилац је на премијери нове сезоне показао колико је значајан за игру и резултате црно-белих, Гвинејац би према ономе што је показивао у Словачкој требало да донесе додатни квалитет, а оно што је за Гробаре најважније јесте да ће њих двојица, буде ли овај други као што је најављено коначно стигао у Београд, играти заједно макар до 31. августа.

Тог датума завршава се прелазни рок на територији Европе, а актуелни став у управи српског шампиона је такав да се Леонарду дозволи одлазак тек у завршници летње пијаце. Односно, кад већ буду готове европске квалификације у којима екипа Мирослава Ђукића гаји велике амбиције.

МОЗЗАРТ Спорту је у Хумској 1 потврђено како Леонардо, без обзира на његове изливе незадовољства и писања по Инстаграму, сигурно неће напустити клуб пре 1. септембра. Односно, да ће бити на располагању шефу струке све док трају квалификације. У овом тренутку, имајући у виду повољан резултат из првог сусрета са Будућности (2:0) то су још најмање три утакмице (реванш у Подгорици и двомеч наредне рунде), а прође ли се и следеће елиминационо коло на путу до Лиге шампиона и свих пет (укључујући и плеј-оф). Поготово што црно-бели уверавају како су према Леу измирене све финансијске обавезе и не постоји ниједан основ који би он могао да потегне у намери да реализује садашњу жељу за одласком.

С обзиром да у међувремену почиње и нова сезона Суперлиге (22. јула), Партизан ће наЛеонарда моћи да рачуна и у уводних седам кола, односно до прве паузе, која је на програму после 26. августа. Посебно је битно да су, осим мечева са Мачвом, Јавором, Спартаком, Вождовцем и Напретком, у распореду до тог датума и два дербија: против Војводине у Новом Саду 13. августа и са Црвеном звездом баш 26. августа. 

Какав би то, евентуални, опроштај од Партизана био: да човек који је решио два од три прошлосезонска вечита дербија – и уз Уроша Ђурђевића био најзаслужнији за дуплу круну - погоди против црвено-белих и на пројектовано последњој утакмици за клуб. Поготово што би имао ко да игра после њега (читај: Сејдуба Сума).

Наравно, у причи о Партизану и Леонардо никад ништа није коначно, зато на овом месту, уместо једне, ваља ставити три тачке. Поготово што је и сам Бразилац пре два дана рекао „ко не би волео да игра Лигу шампиона“. Буду ли црно-бели обезбедили пласман у групну фазу онда ће им преговарачка позиција с најбољим играчем бити боља.

Сума сумарум: најмање још 12 утакмица Леонарда у црно-белом дресу, па онда састанак са управом, која хоће да му изађе у сусрет и пусти га. Ако он то, уопште, буде тражио. Можда за месец и по неће, као сад, запињати да оде. Његове промене расположења тешко је предвидети као што је и дефанзивцима тешко да га (са)чувају.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар