Leonardo siguran do kraja kvalifikacija!

Pet u Evropi, dva derbija, pa onda može da ide! U Humskoj sve bliži odluci da na kraju leta puste najboljeg igrača.

Fudbal 14.07.2017 | 12:45
Leonardo siguran do kraja kvalifikacija!
Status Leonarda da Silve Soze i iščekivanje potpisa Sejdube Sume ovih dana su centralne teme među Partizanovim navijačima. Brazilac je na premijeri nove sezone pokazao koliko je značajan za igru i rezultate crno-belih, Gvinejac bi prema onome što je pokazivao u Slovačkoj trebalo da donese dodatni kvalitet, a ono što je za Grobare najvažnije jeste da će njih dvojica, bude li ovaj drugi kao što je najavljeno konačno stigao u Beograd, igrati zajedno makar do 31. avgusta.

Tog datuma završava se prelazni rok na teritoriji Evrope, a aktuelni stav u upravi srpskog šampiona je takav da se Leonardu dozvoli odlazak tek u završnici letnje pijace. Odnosno, kad već budu gotove evropske kvalifikacije u kojima ekipa Miroslava Đukića gaji velike ambicije.

MOZZART Sportu je u Humskoj 1 potvrđeno kako Leonardo, bez obzira na njegove izlive nezadovoljstva i pisanja po Instagramu, sigurno neće napustiti klub pre 1. septembra. Odnosno, da će biti na raspolaganju šefu struke sve dok traju kvalifikacije. U ovom trenutku, imajući u vidu povoljan rezultat iz prvog susreta sa Budućnosti (2:0) to su još najmanje tri utakmice (revanš u Podgorici i dvomeč naredne runde), a prođe li se i sledeće eliminaciono kolo na putu do Lige šampiona i svih pet (uključujući i plej-of). Pogotovo što crno-beli uveravaju kako su prema Leu izmirene sve finansijske obaveze i ne postoji nijedan osnov koji bi on mogao da potegne u nameri da realizuje sadašnju želju za odlaskom.

S obzirom da u međuvremenu počinje i nova sezona Superlige (22. jula), Partizan će naLeonarda moći da računa i u uvodnih sedam kola, odnosno do prve pauze, koja je na programu posle 26. avgusta. Posebno je bitno da su, osim mečeva sa Mačvom, Javorom, Spartakom, Voždovcem i Napretkom, u rasporedu do tog datuma i dva derbija: protiv Vojvodine u Novom Sadu 13. avgusta i sa Crvenom zvezdom baš 26. avgusta. 

Kakav bi to, eventualni, oproštaj od Partizana bio: da čovek koji je rešio dva od tri prošlosezonska večita derbija – i uz Uroša Đurđevića bio najzaslužniji za duplu krunu - pogodi protiv crveno-belih i na projektovano poslednjoj utakmici za klub. Pogotovo što bi imao ko da igra posle njega (čitaj: Sejduba Suma).

Naravno, u priči o Partizanu i Leonardo nikad ništa nije konačno, zato na ovom mestu, umesto jedne, valja staviti tri tačke. Pogotovo što je i sam Brazilac pre dva dana rekao „ko ne bi voleo da igra Ligu šampiona“. Budu li crno-beli obezbedili plasman u grupnu fazu onda će im pregovaračka pozicija s najboljim igračem biti bolja.

Suma sumarum: najmanje još 12 utakmica Leonarda u crno-belom dresu, pa onda sastanak sa upravom, koja hoće da mu izađe u susret i pusti ga. Ako on to, uopšte, bude tražio. Možda za mesec i po neće, kao sad, zapinjati da ode. Njegove promene raspoloženja teško je predvideti kao što je i defanzivcima teško da ga (sa)čuvaju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar