Бекер и Зверев по рецепту Ђоковић - Агаси!

Талентовани немачки тенисер за сада има само "ментални тренинг" са бившим Новаковим тренером, али верује да би у будућности могли да имају дугорочнију и стабилнију сарадњу.

Тенис 17.07.2017 | 14:30
Бекер и Зверев по рецепту Ђоковић - Агаси!
Талентовани Александер Зверев одлично игра ове сезоне. Освојио је титулу на мастерсу у Риму победивши Новака Ђоковића, узео је пехаре у Минхену и Монпељеу, а пре доласка на Вимблдон, на којем га је у четвртом колу зауставио Милош Раонић у пет сетова, изгубио је финале у Халеу од Роџера Федерера.

Под будним оком оца Александера Зверева старијег стигао је до 12. места на АТП листи.

Зверев, који има само 20 година, свестан је да је време да свом стручном штабу прикључи неког озбиљнијег тренера, бившег аса који је остваривао током каријере много боље резултате него његов отац, коме је 175. место на АТП листи најбољи ренкинг каријере.

Саша је признао да је размишљао о сталном ангажовању Бориса Бекера, бившег тренера Новака Ђоковића, али да нема новца да га плати.

Ипак, он не одустаје од те сарадње. Верује да би ако настави да бележи добре резултате ускоро могао да започне дугорочну сарадњу са прослављеним немачким тенисером.

За сада Бекер и Зверев функционишу по "саветодавном" систему Андре Агаси - Новак Ђоковић. Американац и Србин најпре су имали само телефонски контакт, а потом је Агаси, на наговор своје супруге Штефи Граф прихватио да буде уз Новака и тренира са њим на Ролан Гаросу и Вимблдону. С обзиром да је реч о повременој сарадњи, Агаси је инсистирао да не добија новчану надокнаду.

"У контакту сам сам Борисом већ неко време. Разговори са њим, савети које ми даје, искуство које дели са мном и знање свакако су ми корисни. Тренутно је то ментални тренинг, видећемо шта ће бити убудуће", открио је Зверев немачким медијима.

Током четири године професионалне каријере зарадио је 3,7 милиона долара, од чега два милиона само ове сезоне, што би могло да му помогне да ангажује квалитетнијег тренера, односно Бориса Бекера.

Борис Бекер, који има озбиљне финансијске проблеме, без посла је од када је средином децембра прошле године прекинуо сарадњу са Ђоковићем после три године. Најбољи тенисер Србије је у том периоду освојио 25 турнира, од чега шест гренд слем титула, укључујући и Ролан Гарос, једини гренд слем који му је недостајао.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар