ЛЕ: Анђелковић коштао Звезду побједе!

Црвена звезда ремизирала је са Иртишом у Павлодару у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе – 1:1 (0:0).  Анђелковићева глупост коштала Звезду победе! Гол у гостима и Маракана за пролаз! Црвено-бели били на прагу победе у Павлодару.

Фудбал 13.07.2017 | 18:15
ЛЕ: Анђелковић коштао Звезду побједе!
Црвено-бели су имали предност буквално до последњих тренутака сусрета, али је онда Душан Анђелковић тотално несхатљиво и непотребно играо руком, а Стефан Живковић из пенала у 93. минуту поставио коначан резултат сусрета.

У Павлодару је испод 20 степени Целзијуса, а оучи меча падала је киша. Улазнице за утакмицу коштале су 1,3-4 евра, а очекује се око 8.000 навијача. Звезду бодри око 50 'Делија' који нису правили инциденте у Казахстану, а на стадион су дошли у пратњи полиције.

Реванш меч је за седам дана на "Рајку Митићу", а жреб парова трећег кола је у петак.

Била је Црвена звезда на прагу победе у Казахстану, на прагу да сруши мит о српској јаловости на гостовањима у овој евроазијској земљи, али се у Београд враћа са 1:1 због глупостиДушана Анђелковића у надокнади времена када је поклонио пенал и изједначење Иртишу. Гол у гостима и подршка Маракане су Звездина нада пред реванш меч другог кола квалификација за Лигу Европе против Павлодара.

Тим Владана Милојевића није био инспиративан, опет је недостајало јаке ароме мајсторства и потеза, шкрипао је на неким виталним позицијама (Доналд, Канга...), али је био тактички врло пристојно упакован. Није било јефтиног испадања, падања на прекиде играча Иртиша...

Деловало је да српски вицешампион има план игре и коначног резултата, а сад је други падеж да ли и довољно квалитета, уиграности и физичке спреме да у реваншу за седам дана реши питање пролаза у наредну рунду. Цео утисак би био бољи да га је на крају испратио и резултат. Па макар и та минимална победа…

Куцаће у дрво и овако на Маракани, јер неће у стању шизофреније и атмосфере чекати долазак борбених, дицсиплинованих Казахстанаца за седам дана у Београд. Ако неко не стисне дугме за самоуништавање српски вицешампион би пролаз у наредну рунду морао да оплемени тријумфом и на тај начин покаже ауторитет.

За такав подухват биће потребна игра као у Казахстану и одсуство кардиналних грешака као што је била Анђелковићева. Потребно је на уштрб лепоте имати издефинисану кичму одговорности. А то значи: Бранка Јовичића као Пекмена, сигурне штопере Савића и ЛеТалека, и добре војнике попут Славољуба Срнића и гонича противничких штопера РичмондаБоаћија. А ако се још у међувремену пробуде Канга и Рикардињо....

Та еуфорија на трибинама стадиона у Павлодару, која се граничи са претварањем у америчком фудбалу, приликом сваког прекида, скретање погледа казахстанске полиције ка терену, показао је оно што је вероватно Владан Милојевић знао пре исцрпљујућег пута за Казахстан.

Са сликама меча на Малти као звездом водиљом и хроничним проблемима ФилипаМанојловића са убаченим лоптама, домаћин је желео да извади џигерицу и срце Црвеној звезди после прекида. Тренер црвен-белих Владан Милојевић непосредно пре сваког убацивања је енергично пипао теме желевши да јасно стави играчима да укључе главу као средство рада и мозак као нешто без чега нема успеха у Европи.

Било је јако опасно у неколико наврата, аи је голман Филип Манојловић билдовао самопоуздање сигурним интервенцијама. Да је Звезда јурила победу, издање из првих 45 минута могло би да се окарактерише као чист промашај. Посебно, јер су се сусрели са физичким јаком, али приметно сировом екипом која је испадала из шаблона бугарског стручњака Димитра Димитрова после два проста паса у троуглу и једног мењања стране. Са чвстом ухваћеним врпацем у руци могао је српски вицешампион (а зашто не рећи и морао) да појури и голуба на казахстанској грани. Да у подсвести избрише слике непознатог амбијета и пространсти и да као пред севером Маракане крене у јуриш. Није да није било жеље, ал опет је недостајало мајсторства, нечег што се не учи у фудбалским школама. Можда и чисте класе.

Добре стартове Јовичића и скокове Ле Талека и Савића, они од којих се највише очекује нису могли да претворе у сигурно вођство. Имао је две добре прилике Гелор Канга после школски враћених лопти, имао је у неколико наврата и ливаду испред себе. Али та нита која те чини великим у високоризичним мечевима недостајала је и њему и на позицији крила БразилцуРикардињу. Усамљени Боаћи у шпицу имао је показану вежбу одличног кретање нападача, извлачио се из чељусти врло доброг Марија Маслаћа, али није могао да осуши влажан барут Звездиног оружја. Сигурно Владану Милојевићу није било право када је видео да његов тим није имао ударац у оквир Лоријног гола. Од Звезде у офанзиви смо видели само два покушаја Канге (не тако добра), сјајан лажњак Боаћија и продор Срнића...



Све што је Марио Маслаћ добро радио, бацио је под ноге у 51. минуту. Неопрезно је стартовао на Гелора Кангу, а за румунског арбитра није било дилеме. Пенал и пети погодакРичмонда Боаћија у трећој квалификационој утакмици. Звезда није дозволила грешку сличној Малти, што можда имплицира да српски вицешампион у сваком погледу све више напредује. Са обе руке је гостујућа екипа ухватила контролу утакмице. Опет без блистања, са тек неколико полуконтри и контри...

Чекао се последњи судијски звиждук када се Маслаћу реванширао Душан Анђелковић и без икакве потребе играо руком у казненом простору. Стефан Живковић је био сигуран са беле тачке и оставио Звезду без победе, а Казахстанце са надом. 

Лига Европе – квалификације – друго коло:

Иртиш – Црвена звезда 1:1 (0:0)
Живковић 93(п) - Боаћи 65

Стадион: Централни Павлодар – 8.000 гледалаца

Арбитар: Маријуш Аврам (Румунија)

Иртиш (5-4-1): Лорија – Кислицин, Стаменковић, Даутов, Маслаћ, Живковић – Фонсека, Геријев, Антонио, Калињин – Бугаев

Звезда (4-2-3-1): Манојловић – Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић – Доналд, Јовичић, Канга (од 65. Милијаш), Срнић, Рикардињо – Боаћи

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар