LE: Anđelković koštao Zvezdu pobjede!

Crvena zvezda remizirala je sa Irtišom u Pavlodaru u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 1:1 (0:0).  Anđelkovićeva glupost koštala Zvezdu pobede! Gol u gostima i Marakana za prolaz! Crveno-beli bili na pragu pobede u Pavlodaru.

Fudbal 13.07.2017 | 18:15
LE: Anđelković koštao Zvezdu pobjede!
Crveno-beli su imali prednost bukvalno do poslednjih trenutaka susreta, ali je onda Dušan Anđelković totalno neshatljivo i nepotrebno igrao rukom, a Stefan Živković iz penala u 93. minutu postavio konačan rezultat susreta.

U Pavlodaru je ispod 20 stepeni Celzijusa, a ouči meča padala je kiša. Ulaznice za utakmicu koštale su 1,3-4 evra, a očekuje se oko 8.000 navijača. Zvezdu bodri oko 50 'Delija' koji nisu pravili incidente u Kazahstanu, a na stadion su došli u pratnji policije.

Revanš meč je za sedam dana na "Rajku Mitiću", a žreb parova trećeg kola je u petak.

Bila je Crvena zvezda na pragu pobede u Kazahstanu, na pragu da sruši mit o srpskoj jalovosti na gostovanjima u ovoj evroazijskoj zemlji, ali se u Beograd vraća sa 1:1 zbog glupostiDušana Anđelkovića u nadoknadi vremena kada je poklonio penal i izjednačenje Irtišu. Gol u gostima i podrška Marakane su Zvezdina nada pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Pavlodara.

Tim Vladana Milojevića nije bio inspirativan, opet je nedostajalo jake arome majstorstva i poteza, škripao je na nekim vitalnim pozicijama (Donald, Kanga...), ali je bio taktički vrlo pristojno upakovan. Nije bilo jeftinog ispadanja, padanja na prekide igrača Irtiša...

Delovalo je da srpski vicešampion ima plan igre i konačnog rezultata, a sad je drugi padež da li i dovoljno kvaliteta, uigranosti i fizičke spreme da u revanšu za sedam dana reši pitanje prolaza u narednu rundu. Ceo utisak bi bio bolji da ga je na kraju ispratio i rezultat. Pa makar i ta minimalna pobeda…

Kucaće u drvo i ovako na Marakani, jer neće u stanju šizofrenije i atmosfere čekati dolazak borbenih, dicsiplinovanih Kazahstanaca za sedam dana u Beograd. Ako neko ne stisne dugme za samouništavanje srpski vicešampion bi prolaz u narednu rundu morao da oplemeni trijumfom i na taj način pokaže autoritet.

Za takav poduhvat biće potrebna igra kao u Kazahstanu i odsustvo kardinalnih grešaka kao što je bila Anđelkovićeva. Potrebno je na uštrb lepote imati izdefinisanu kičmu odgovornosti. A to znači: Branka Jovičića kao Pekmena, sigurne štopere Savića i LeTaleka, i dobre vojnike poput Slavoljuba Srnića i goniča protivničkih štopera RičmondaBoaćija. A ako se još u međuvremenu probude Kanga i Rikardinjo....

Ta euforija na tribinama stadiona u Pavlodaru, koja se graniči sa pretvaranjem u američkom fudbalu, prilikom svakog prekida, skretanje pogleda kazahstanske policije ka terenu, pokazao je ono što je verovatno Vladan Milojević znao pre iscrpljujućeg puta za Kazahstan.

Sa slikama meča na Malti kao zvezdom vodiljom i hroničnim problemima FilipaManojlovića sa ubačenim loptama, domaćin je želeo da izvadi džigericu i srce Crvenoj zvezdi posle prekida. Trener crven-belih Vladan Milojević neposredno pre svakog ubacivanja je energično pipao teme želevši da jasno stavi igračima da uključe glavu kao sredstvo rada i mozak kao nešto bez čega nema uspeha u Evropi.

Bilo je jako opasno u nekoliko navrata, ai je golman Filip Manojlović bildovao samopouzdanje sigurnim intervencijama. Da je Zvezda jurila pobedu, izdanje iz prvih 45 minuta moglo bi da se okarakteriše kao čist promašaj. Posebno, jer su se susreli sa fizičkim jakom, ali primetno sirovom ekipom koja je ispadala iz šablona bugarskog stručnjaka Dimitra Dimitrova posle dva prosta pasa u trouglu i jednog menjanja strane. Sa čvstom uhvaćenim vrpacem u ruci mogao je srpski vicešampion (a zašto ne reći i morao) da pojuri i goluba na kazahstanskoj grani. Da u podsvesti izbriše slike nepoznatog ambijeta i prostransti i da kao pred severom Marakane krene u juriš. Nije da nije bilo želje, al opet je nedostajalo majstorstva, nečeg što se ne uči u fudbalskim školama. Možda i čiste klase.

Dobre startove Jovičića i skokove Le Taleka i Savića, oni od kojih se najviše očekuje nisu mogli da pretvore u sigurno vođstvo. Imao je dve dobre prilike Gelor Kanga posle školski vraćenih lopti, imao je u nekoliko navrata i livadu ispred sebe. Ali ta nita koja te čini velikim u visokorizičnim mečevima nedostajala je i njemu i na poziciji krila BrazilcuRikardinju. Usamljeni Boaći u špicu imao je pokazanu vežbu odličnog kretanje napadača, izvlačio se iz čeljusti vrlo dobrog Marija Maslaća, ali nije mogao da osuši vlažan barut Zvezdinog oružja. Sigurno Vladanu Milojeviću nije bilo pravo kada je video da njegov tim nije imao udarac u okvir Lorijnog gola. Od Zvezde u ofanzivi smo videli samo dva pokušaja Kange (ne tako dobra), sjajan lažnjak Boaćija i prodor Srnića...



Sve što je Mario Maslać dobro radio, bacio je pod noge u 51. minutu. Neoprezno je startovao na Gelora Kangu, a za rumunskog arbitra nije bilo dileme. Penal i peti pogodakRičmonda Boaćija u trećoj kvalifikacionoj utakmici. Zvezda nije dozvolila grešku sličnoj Malti, što možda implicira da srpski vicešampion u svakom pogledu sve više napreduje. Sa obe ruke je gostujuća ekipa uhvatila kontrolu utakmice. Opet bez blistanja, sa tek nekoliko polukontri i kontri...

Čekao se poslednji sudijski zvižduk kada se Maslaću revanširao Dušan Anđelković i bez ikakve potrebe igrao rukom u kaznenom prostoru. Stefan Živković je bio siguran sa bele tačke i ostavio Zvezdu bez pobede, a Kazahstance sa nadom. 

Liga Evrope – kvalifikacije – drugo kolo:

Irtiš – Crvena zvezda 1:1 (0:0)
Živković 93(p) - Boaći 65

Stadion: Centralni Pavlodar – 8.000 gledalaca

Arbitar: Marijuš Avram (Rumunija)

Irtiš (5-4-1): Lorija – Kislicin, Stamenković, Dautov, Maslać, Živković – Fonseka, Gerijev, Antonio, Kalinjin – Bugaev

Zvezda (4-2-3-1): Manojlović – Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković – Donald, Jovičić, Kanga (od 65. Milijaš), Srnić, Rikardinjo – Boaći

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar