Чилић: Ово ми значи највише на свијету!

Марин Чилић први пут у каријери се пласирао у полуфинале Вимблдона, а чини се да га је то обрадовало више од једине Гренд слем титуле коју има.

Тенис 13.07.2017 | 19:45
Чилић: Ово ми значи највише на свијету!
Хрват је после троипочасовног маратона савладао Жила Милера у пет сетова (6:3, 6:7, 5:7, 7:5, 6:1) у среду у Лондону.

"Много ми значи пласман у полуфинале Вимблдона, ово је сјајно достигнуће. Ово ми значи највише на свету. До сада сам три пута "запео" у четвртфиналу, коначно сам прошао даље", рекао је шампион УС Опена из 2014.

Хрватски тенисер је спасао четири брејк лопте у четвртом сету пре него што је одузео сервис Луксембуржанину и преокренуо ток меча.

"Милер је играо сјајно, морао сам много да се потрудим да бих победио. На почетку нисам добро сервирао као у претходним мечевима, али се касније поправило. На крају сам осетио олакшање јер ови дуги мечеви траже много концентрације", истиче Чилић.

Његов следећи ривал је Сем Квери, који је неочекивано елиминисао шампиона Ендија Марија.

"Квери има одличан сервис, ове године игра одлично и сигурно ме чека тежак меч. Искрено, не очекујем овако дуг меч као против Милера, али ће бити изузетно тежак. Морамо да задржим свој ритам", каже хрватски тенисер.

Хрват и Американац су до сада имали четири сусрета, Чилић је добио сваки, од чега три на трави, два пута на Вимблдону 2009. и 2012, оба пута у пет сетова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар