Čilić: Ovo mi znači najviše na svijetu!

Marin Čilić prvi put u karijeri se plasirao u polufinale Vimbldona, a čini se da ga je to obradovalo više od jedine Grend slem titule koju ima.

Tenis 13.07.2017 | 19:45
Čilić: Ovo mi znači najviše na svijetu!
Hrvat je posle troipočasovnog maratona savladao Žila Milera u pet setova (6:3, 6:7, 5:7, 7:5, 6:1) u sredu u Londonu.

"Mnogo mi znači plasman u polufinale Vimbldona, ovo je sjajno dostignuće. Ovo mi znači najviše na svetu. Do sada sam tri puta "zapeo" u četvrtfinalu, konačno sam prošao dalje", rekao je šampion US Opena iz 2014.

Hrvatski teniser je spasao četiri brejk lopte u četvrtom setu pre nego što je oduzeo servis Luksemburžaninu i preokrenuo tok meča.

"Miler je igrao sjajno, morao sam mnogo da se potrudim da bih pobedio. Na početku nisam dobro servirao kao u prethodnim mečevima, ali se kasnije popravilo. Na kraju sam osetio olakšanje jer ovi dugi mečevi traže mnogo koncentracije", ističe Čilić.

Njegov sledeći rival je Sem Kveri, koji je neočekivano eliminisao šampiona Endija Marija.

"Kveri ima odličan servis, ove godine igra odlično i sigurno me čeka težak meč. Iskreno, ne očekujem ovako dug meč kao protiv Milera, ali će biti izuzetno težak. Moramo da zadržim svoj ritam", kaže hrvatski teniser.

Hrvat i Amerikanac su do sada imali četiri susreta, Čilić je dobio svaki, od čega tri na travi, dva puta na Vimbldonu 2009. i 2012, oba puta u pet setova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar