Младом фудбалеру Ајакса трајно оштећен мозак!

Фудбалер Ајакса Абделхак Нури претрпео је озбиљно и трајно оштећење мозга, након што је у суботу колабирао на терену током пријатељске утакмице са Вердером.  Тужне вести из Амстердама: Нури неће бити добро! Храбри момак борио се и бори за живот, преживео је срчани удар, али су нажалост последице по његово здравље такве да се неће у потпуности опоравити.

Фудбал 13.07.2017 | 21:45
Младом фудбалеру Ајакса трајно оштећен мозак!
Нури је изненада пао на терен средином другог полувремена пријатељске утакмице са Вередером, у суботу, пошто је осетио проблеме са срцем.

Он је одмах хеликоптером пребачен у болницу у Аустрији, а лекари су тада саопштили да је 20-годишњи везни играч у стабилном стању.

Резултати тестова обављени у понедељак показали су да његово срце нормално ради, али су нови тестови показали оштећења на мозгу.

"Према дијагнози, његов мозак не функционише. Све се то вероватно догодило због недостатка кисеоника и шансе за опоравак су никакве", рекао је генерални директор Ајакса Едвин ван дер Сар.

Бивши холандски голман Ван дер Сар рекао је да то најгора вест и да се сви саосећају са Нуријевом породицом и пријатељима.

"Страшно је. Ово је веома тешко и за Ајакс. Било је много неизвесности, али знали смо да морамо да размотримо и овакав сценарио. Абделхак је велики таленат, али нажалост никада нећемо сазнати колико би далеко стигао да се ово није догодило", навео је Ван дер Сар.

Вести о томе да је млади Абделак Нури стабилно и да су доктори успели да му спасу живот после инфаркта који је доживео прошле суботе охрабриле су нас, али…

Наредна информација није нимало охрабрујућа.

Овај 20-годишњи фудбалер Ајакса, који је доживео да одигра само девет утакмица за први тим, доживео је трајно оштећење мозга услед престанка рада срца и плућа и последице су такве да неће у потпуности моћи да се опорави.

Каријера талентованог момка мароканског порекла, рођеног у Амстердаму 2. априла 1997. године, нагло је прекинута прошле недеље током пријатељске утакмице између Вердера из Бремена и Ајакса, одигране у једном аустријском зимовалишту.

Испрва, Ајакс је саопштио да је Нури у стабилном стању након што му је урађена реанимација на терену, међутим овог четвртка славни клуб донео је лоше вести о последицама срчаног удара, који сваке године доживи алармантно велики број фудбалера свих узраста.

Остаје нам само да и сами овом храбром момку пошаљемо поруку какву је Ајакс већ послао:

"Држи се, Апи".

Нури ће ускоро бити пребачен у Амстердам. Одиграо је 15 утакмица за Ајакс у сезони 2016/2017 и постигао је један гол.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар