Mladom fudbaleru Ajaksa trajno oštećen mozak!

Fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri pretrpeo je ozbiljno i trajno oštećenje mozga, nakon što je u subotu kolabirao na terenu tokom prijateljske utakmice sa Verderom.  Tužne vesti iz Amsterdama: Nuri neće biti dobro! Hrabri momak borio se i bori za život, preživeo je srčani udar, ali su nažalost posledice po njegovo zdravlje takve da se neće u potpunosti oporaviti.

Fudbal 13.07.2017 | 21:45
Mladom fudbaleru Ajaksa trajno oštećen mozak!
Nuri je iznenada pao na teren sredinom drugog poluvremena prijateljske utakmice sa Verederom, u subotu, pošto je osetio probleme sa srcem.

On je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Austriji, a lekari su tada saopštili da je 20-godišnji vezni igrač u stabilnom stanju.

Rezultati testova obavljeni u ponedeljak pokazali su da njegovo srce normalno radi, ali su novi testovi pokazali oštećenja na mozgu.

"Prema dijagnozi, njegov mozak ne funkcioniše. Sve se to verovatno dogodilo zbog nedostatka kiseonika i šanse za oporavak su nikakve", rekao je generalni direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Bivši holandski golman Van der Sar rekao je da to najgora vest i da se svi saosećaju sa Nurijevom porodicom i prijateljima.

"Strašno je. Ovo je veoma teško i za Ajaks. Bilo je mnogo neizvesnosti, ali znali smo da moramo da razmotrimo i ovakav scenario. Abdelhak je veliki talenat, ali nažalost nikada nećemo saznati koliko bi daleko stigao da se ovo nije dogodilo", naveo je Van der Sar.

Vesti o tome da je mladi Abdelak Nuri stabilno i da su doktori uspeli da mu spasu život posle infarkta koji je doživeo prošle subote ohrabrile su nas, ali…

Naredna informacija nije nimalo ohrabrujuća.

Ovaj 20-godišnji fudbaler Ajaksa, koji je doživeo da odigra samo devet utakmica za prvi tim, doživeo je trajno oštećenje mozga usled prestanka rada srca i pluća i posledice su takve da neće u potpunosti moći da se oporavi.

Karijera talentovanog momka marokanskog porekla, rođenog u Amsterdamu 2. aprila 1997. godine, naglo je prekinuta prošle nedelje tokom prijateljske utakmice između Verdera iz Bremena i Ajaksa, odigrane u jednom austrijskom zimovalištu.

Isprva, Ajaks je saopštio da je Nuri u stabilnom stanju nakon što mu je urađena reanimacija na terenu, međutim ovog četvrtka slavni klub doneo je loše vesti o posledicama srčanog udara, koji svake godine doživi alarmantno veliki broj fudbalera svih uzrasta.

Ostaje nam samo da i sami ovom hrabrom momku pošaljemo poruku kakvu je Ajaks već poslao:

"Drži se, Api".

Nuri će uskoro biti prebačen u Amsterdam. Odigrao je 15 utakmica za Ajaks u sezoni 2016/2017 i postigao je jedan gol.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar