Видео: Лаказет погодио на дебију за Арсенал!

Највеће појачање Арсенала у неколико последњих година Александар Лаказет постигао је гол већ на дебију за "тобџије".

Фудбал 13.07.2017 | 18:30
Видео: Лаказет погодио на дебију за Арсенал!
Француз је 15 минута по уласку у игру са клупе "оверио" победу Арсенала против Сиднеја са 2:0 на Алијанц Стадиону у Аустралији.

Арсенал је Лаказета довео 5. јула за клупски рекорд од 53 милиона евра уз седам милиона кроз бонусе, а изгледа да је Арсенал Венгер погодио са појачањем за напад.

Осим Лаказета, за "тобџије" је дебитовао и леви бек Сеад Колашинац, а у стартној постави су се од највећих звезда нашли још голман Петер Чех, штопер Пер Мертезакер, везисти Франсис Кокелан, Месут Езил и Тио Волкот, те нападач Дани Велбек.



Венгер је против Сиднеја, за који није наступио најбољи играч аустралијске лиге прошле сезоне Милош Нинковић, иако је био на клупи за резерве, играо у формацији 3-4-2-1, а осим Лаказета са клупе је напад у наставку меча појачао и Оливије Жиру, док су шансу између осталих добили још Гранит Џака, Наћо Монтеал, Мохамед Елнени.

У саставу није било највеће звезде тима Алексиса Санчеса, као ни Ектора Бељерина, који су добили продужени одмор због наступа Чилеанца на Купу конфедерација, а Шпанца на У21 Европском првенству протеклог месеца.

Арсенал следећи меч игра са Западни Сиднеј Вондерерсима 15. јула, а потом се састаје са Бајерном у Шангају 19. "Тобџије" ће имати још две јаке провере пре почетка сезоне, састаће се са Бенфиком и Севиљом на Купу Емирата чији су домаћин крајем месеца.

Венгеров тим ће сезону отворити дуелом са градским ривалом Челсијем у Комјунити шилду 6. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар