Video: Lakazet pogodio na debiju za Arsenal!

Najveće pojačanje Arsenala u nekoliko poslednjih godina Aleksandar Lakazet postigao je gol već na debiju za "tobdžije".

Fudbal 13.07.2017 | 18:30
Video: Lakazet pogodio na debiju za Arsenal!
Francuz je 15 minuta po ulasku u igru sa klupe "overio" pobedu Arsenala protiv Sidneja sa 2:0 na Alijanc Stadionu u Australiji.

Arsenal je Lakazeta doveo 5. jula za klupski rekord od 53 miliona evra uz sedam miliona kroz bonuse, a izgleda da je Arsenal Venger pogodio sa pojačanjem za napad.

Osim Lakazeta, za "tobdžije" je debitovao i levi bek Sead Kolašinac, a u startnoj postavi su se od najvećih zvezda našli još golman Peter Čeh, štoper Per Mertezaker, vezisti Fransis Kokelan, Mesut Ezil i Tio Volkot, te napadač Dani Velbek.



Venger je protiv Sidneja, za koji nije nastupio najbolji igrač australijske lige prošle sezone Miloš Ninković, iako je bio na klupi za rezerve, igrao u formaciji 3-4-2-1, a osim Lakazeta sa klupe je napad u nastavku meča pojačao i Olivije Žiru, dok su šansu između ostalih dobili još Granit Džaka, Naćo Monteal, Mohamed Elneni.

U sastavu nije bilo najveće zvezde tima Aleksisa Sančesa, kao ni Ektora Beljerina, koji su dobili produženi odmor zbog nastupa Čileanca na Kupu konfederacija, a Španca na U21 Evropskom prvenstvu proteklog meseca.

Arsenal sledeći meč igra sa Zapadni Sidnej Vonderersima 15. jula, a potom se sastaje sa Bajernom u Šangaju 19. "Tobdžije" će imati još dve jake provere pre početka sezone, sastaće se sa Benfikom i Seviljom na Kupu Emirata čiji su domaćin krajem meseca.

Vengerov tim će sezonu otvoriti duelom sa gradskim rivalom Čelsijem u Komjuniti šildu 6. avgusta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar