Интервју - Богдан: Волим Кингсе због Дивца и Пеђе!

Богдан Богдановић упознао се протеклих дана са градом и клубом у којем ће почети нову етапу свог живота – Сакраментом и Кингсима.

Кошарка 15.07.2017 | 11:30
Интервју - Богдан: Волим Кингсе због Дивца и Пеђе!
Српски кошаркаш ће од наредне сезоне играти за тим из Калифорније који га је добио у трејду пре годину дана од Финикс Санса, који су га драфтовали пре три године.

"Мислим да сам спреман, пун сам самопоуздања. Била је ово тешка одлука, прво мораш бити ментално спреман за живот на другом континенту и почетак новог живота", рекао је Богдановић за локални портал "Тхе Бее".

Месецима се спекулисало да ли ће се коначно одлучити на корак о којем сања од детињства, а велики знак за то догодио се у априлу.

"То сам осетио 100 одсто тек када смо освојили Евролигу. Остао сам годину дуже у Фенербахчеу јер ми је то био једини циљ у Европи. Изгубили смо годину дана раније и желео сам да останем да освојимо. После тога сам осетио да је право време", додаје бивши бек Партизана.

Богдановић је трећи Србин који ће наступати за Кингсе, сви и даље памте генерацију с почетка овог века коју су предводили Предраг Стојаковић и актуелни генерални менаџер тима Владе Дивац.

"Кингси су нам увек били омиљени тим због њих. Сећам се да сам се будио рано ујутру као дете и гледао утакмице са оцем. Знам све о серији Лејкерса и Кингса, шестој утакмици 2002. Знам. Сећам се и када је Србија освојила Светско првенство 2002. у Индијанаполису, имао сам десет година. Сећам се сјајних тренутака са Олимпијских игара у Атланти", објашњавао је Богдановић Американцима шта зна о њиховој кошарци.

Србин ће потписати трогодишњи уговор вредан 27 милиона долара, а као важну ствар у његовом прилагођавању домаћини су приметили његово одличну употребу енглеској језика.

"Енглески сам научио играњем видео игара, захваљујући игри "Wорлд оф Wарцрафт" сам усавршио изговор и вокабулар. Саосећам с онима који имају проблема с изговором мог презимена и који су збуњени због мог порекла", рекао је Богдановић.

Када је драфтован 2014. на екрану иза комесара НБА лиге Адама Силвера се појавило име Хрвата Бојана Богдановића, а и последњих недеља како је почела прича о његовом доласку у Сакраменто амерички новинари их опет мешају.

"То је занимљиво, обојица смо се смејали. Имамо истог менаџера, играли смо заједно преко лета, играли у истом клубу", истиче Србин.

Главна кошаркашка разлика између њих двојице су позиције, док је Бојан крило, Богдановић је бек. Себе описује више као поентера него шутера, верује да му визија терена омогућава да креира акције саиграчима, а добра контрола лопте да пролази одбрану и напада обруч.

"Врло сам самоуверен човек, али морам радити на завршници на обручу. Сигурно је да ће ми бити потребно времена да се прилагодим брзини игре. Није као у Европи. Играчи у НБА су физички снажнији, али мислим да сам спреман", истиче Богдановић.

За разлику од већине рукија који су и даље тинејџери, Богдановић је физички зрео и потпуно изграђен играч. Широк распон руку му је јако оружје ко чувања рекета и крађе лопти

"Вечерали смо заједно, причали о тиму, а заборавили да смо потписали њега. Сетио сам се га да никад нисмо гледали како игра. Када смо Скал, Бад, Џастин и ја видели неке ствари, схвалили смо да је сјајан шутер, да зна да игра. Што је одлично", рекао је прва звезда Кингса са овогодишњег драфта Диерон Фокс.

Богдановић је протекле недеље обишао Сакраменто уздуж и попреко, те се упознао са новим аквизицијама тима, великим НБА звездама Винсом Картером, Зеком Рендолфом те Џорџом Хилом.

"Осетио сам велику енергију у Сакраменту. Мислим да је то умногоме због младих играча који су дошли. После свега што сам видео и чуо, већ ми се свиђају. Ово је право време за мене", закључио је Богдановић.

Фенербахче: Богдановићу, хвала

Богдановићев доскорашњи клуб Фенербахче захвалио се српском кошаркашу на свему што је донео тиму у претходних неколико сезона.

Србин је са тимом из Истанбула освојио две титуле у Турској, домаћи Куп и Председнички куп, те историјску титулу првака Европе, прву за један турски клуб.

"Захваљућемо се Богдановићу на његовом доприносу, борби и свакодневној пожртвованости за жуто-црни дрес на којем ће златним словима остати исписано његово име. Својим играма и тимским духом нам је омогућио највећи успех кошарке у нашој земљи. Желимо му много успеха у даљој каријери", наводи се у саопштењу Фенера.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар