Intervju - Bogdan: Volim Kingse zbog Divca i Peđe!

Bogdan Bogdanović upoznao se proteklih dana sa gradom i klubom u kojem će početi novu etapu svog života – Sakramentom i Kingsima.

Košarka 15.07.2017 | 11:30
Intervju - Bogdan: Volim Kingse zbog Divca i Peđe!
Srpski košarkaš će od naredne sezone igrati za tim iz Kalifornije koji ga je dobio u trejdu pre godinu dana od Finiks Sansa, koji su ga draftovali pre tri godine.

"Mislim da sam spreman, pun sam samopouzdanja. Bila je ovo teška odluka, prvo moraš biti mentalno spreman za život na drugom kontinentu i početak novog života", rekao je Bogdanović za lokalni portal "The Bee".

Mesecima se spekulisalo da li će se konačno odlučiti na korak o kojem sanja od detinjstva, a veliki znak za to dogodio se u aprilu.

"To sam osetio 100 odsto tek kada smo osvojili Evroligu. Ostao sam godinu duže u Fenerbahčeu jer mi je to bio jedini cilj u Evropi. Izgubili smo godinu dana ranije i želeo sam da ostanem da osvojimo. Posle toga sam osetio da je pravo vreme", dodaje bivši bek Partizana.

Bogdanović je treći Srbin koji će nastupati za Kingse, svi i dalje pamte generaciju s početka ovog veka koju su predvodili Predrag Stojaković i aktuelni generalni menadžer tima Vlade Divac.

"Kingsi su nam uvek bili omiljeni tim zbog njih. Sećam se da sam se budio rano ujutru kao dete i gledao utakmice sa ocem. Znam sve o seriji Lejkersa i Kingsa, šestoj utakmici 2002. Znam. Sećam se i kada je Srbija osvojila Svetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu, imao sam deset godina. Sećam se sjajnih trenutaka sa Olimpijskih igara u Atlanti", objašnjavao je Bogdanović Amerikancima šta zna o njihovoj košarci.

Srbin će potpisati trogodišnji ugovor vredan 27 miliona dolara, a kao važnu stvar u njegovom prilagođavanju domaćini su primetili njegovo odličnu upotrebu engleskoj jezika.

"Engleski sam naučio igranjem video igara, zahvaljujući igri "World of Warcraft" sam usavršio izgovor i vokabular. Saosećam s onima koji imaju problema s izgovorom mog prezimena i koji su zbunjeni zbog mog porekla", rekao je Bogdanović.

Kada je draftovan 2014. na ekranu iza komesara NBA lige Adama Silvera se pojavilo ime Hrvata Bojana Bogdanovića, a i poslednjih nedelja kako je počela priča o njegovom dolasku u Sakramento američki novinari ih opet mešaju.

"To je zanimljivo, obojica smo se smejali. Imamo istog menadžera, igrali smo zajedno preko leta, igrali u istom klubu", ističe Srbin.

Glavna košarkaška razlika između njih dvojice su pozicije, dok je Bojan krilo, Bogdanović je bek. Sebe opisuje više kao poentera nego šutera, veruje da mu vizija terena omogućava da kreira akcije saigračima, a dobra kontrola lopte da prolazi odbranu i napada obruč.

"Vrlo sam samouveren čovek, ali moram raditi na završnici na obruču. Sigurno je da će mi biti potrebno vremena da se prilagodim brzini igre. Nije kao u Evropi. Igrači u NBA su fizički snažniji, ali mislim da sam spreman", ističe Bogdanović.

Za razliku od većine rukija koji su i dalje tinejdžeri, Bogdanović je fizički zreo i potpuno izgrađen igrač. Širok raspon ruku mu je jako oružje ko čuvanja reketa i krađe lopti

"Večerali smo zajedno, pričali o timu, a zaboravili da smo potpisali njega. Setio sam se ga da nikad nismo gledali kako igra. Kada smo Skal, Bad, Džastin i ja videli neke stvari, shvalili smo da je sjajan šuter, da zna da igra. Što je odlično", rekao je prva zvezda Kingsa sa ovogodišnjeg drafta Dieron Foks.

Bogdanović je protekle nedelje obišao Sakramento uzduž i popreko, te se upoznao sa novim akvizicijama tima, velikim NBA zvezdama Vinsom Karterom, Zekom Rendolfom te Džordžom Hilom.

"Osetio sam veliku energiju u Sakramentu. Mislim da je to umnogome zbog mladih igrača koji su došli. Posle svega što sam video i čuo, već mi se sviđaju. Ovo je pravo vreme za mene", zaključio je Bogdanović.

Fenerbahče: Bogdanoviću, hvala

Bogdanovićev doskorašnji klub Fenerbahče zahvalio se srpskom košarkašu na svemu što je doneo timu u prethodnih nekoliko sezona.

Srbin je sa timom iz Istanbula osvojio dve titule u Turskoj, domaći Kup i Predsednički kup, te istorijsku titulu prvaka Evrope, prvu za jedan turski klub.

"Zahvaljućemo se Bogdanoviću na njegovom doprinosu, borbi i svakodnevnoj požrtvovanosti za žuto-crni dres na kojem će zlatnim slovima ostati ispisano njegovo ime. Svojim igrama i timskim duhom nam je omogućio najveći uspeh košarke u našoj zemlji. Želimo mu mnogo uspeha u daljoj karijeri", navodi se u saopštenju Fenera.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar