Пробили буџет за 3,72 милиона

Спорно запошљавање, непоштовање Закона о јавним набавкама и погрешне евиденције које су довеле до пробијања буџета - кључни су пропусти због којих су ревизори дали мишљење са резервом збирном финансијском извјештају Министарства правде РС за прошлу годину.

Република Српска 13.07.2017 | 09:29
Пробили буџет за 3,72 милиона
Главна служба за ревизију јавног сектора РС објавила је извјештај о спроведеној финансијској ревизији Министарства правде чији су саставни дио и појединачни извјештаји казнено-поправних завода у РС.

Већина уочених неправилности уочена је управо у затворима. Извршење буџета министарства и институција правосуђа за 2016. исказано је у износу од 102,33 милиона КМ, што је у оквиру одобреног оквира, али су ревизори добили другачији збир.

''Институције правосуђа створиле су веће обавезе него што је буџетом одобрено минимално за 3,72 милиона КМ'', навели су ревизори.

У неким затворима запошљавање није било у складу са прописима, а поједини радници примљени су без расписивања јавног конкурса.

У Министарству правде кажу да су размотрили извјештај који се односи на њих и још 52 институције и да је уочен напредак у пословању и спроведен највећи дио ранијих препорука.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Турбоскара

13.07.2017 08:18

Ево и овде криминал и нико не одговара .Свака дрзава има мафију само код нас мафија има рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

13.07.2017 08:50

Само толико поробили. Фујј јесу неспособни.

ОДГОВОРИТЕ