Probili budžet za 3,72 miliona

Sporno zapošljavanje, nepoštovanje Zakona o javnim nabavkama i pogrešne evidencije koje su dovele do probijanja budžeta - ključni su propusti zbog kojih su revizori dali mišljenje sa rezervom zbirnom finansijskom izvještaju Ministarstva pravde RS za prošlu godinu.

Republika Srpska 13.07.2017 | 09:29
Probili budžet za 3,72 miliona
Glavna služba za reviziju javnog sektora RS objavila je izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji Ministarstva pravde čiji su sastavni dio i pojedinačni izvještaji kazneno-popravnih zavoda u RS.

Većina uočenih nepravilnosti uočena je upravo u zatvorima. Izvršenje budžeta ministarstva i institucija pravosuđa za 2016. iskazano je u iznosu od 102,33 miliona KM, što je u okviru odobrenog okvira, ali su revizori dobili drugačiji zbir.

''Institucije pravosuđa stvorile su veće obaveze nego što je budžetom odobreno minimalno za 3,72 miliona KM'', naveli su revizori.

U nekim zatvorima zapošljavanje nije bilo u skladu sa propisima, a pojedini radnici primljeni su bez raspisivanja javnog konkursa.

U Ministarstvu pravde kažu da su razmotrili izvještaj koji se odnosi na njih i još 52 institucije i da je uočen napredak u poslovanju i sproveden najveći dio ranijih preporuka.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Turboskara

13.07.2017 08:18

Evo i ovde kriminal i niko ne odgovara .Svaka drzava ima mafiju samo kod nas mafija ima rs.

ODGOVORITE
Name

Aqua

13.07.2017 08:50

Samo toliko porobili. Fujj jesu nesposobni.

ODGOVORITE