Договор пао: Сума долази у Партизан!

Сума Партизанов! Слован пристао на обештећење од 1. 100. 000 евра и 20 одсто од следеће продаје, јавља ТВ Арена Спорт.  Дуго жељено појачање стиже међу црно-беле за милионски трансфер.

Фудбал 13.07.2017 | 10:15
Договор пао: Сума долази у Партизан!
Сејду Сума коначно ће постати фудбалер Партизана, ексклузивно сазнаје ТВ Арена Спорт. 

Фудбалер из Гвинеје већ дуго се налази на мети црно-белих, а коначно је постигнут и договор са Слованом из Братиславе. За овај трансфер, клуб из Хумске мораће да издвоји 1,1 милион евра, а словачком клубу припашће и 20 одсто од наредне продаје 26-годишњег везисте.

Сума се у Београду очекује до краја недеље, а да се растаје са Слованом наговештава и то што није најављен за тим против данског Лингбија у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу Европе, која ће се играти у четвртак у Братислави. 

Генерални директор Партизана, Милош Вазура, недавно је током припрема у Словенији рекао новинарима да Словаци траже милион и по евра за трансфер Суме, а да су црно-бели спремни да издвоје приближно томе. 

Очигледно је пронађена сума која задовољава обе стране, па ће омалени везиста кренути пут Хумске...

Вишенедељни преговори између црно-белих и менаџера нападача из Гвинеје коначно су уродили плодом, а након што су црно-бели пронашли споразум и са његовим досадашањим клубом Слованом из Братиславе. Клуб из Хумске ће за овај трансфер издвојити тачно 1.100.000 евра уз обавезу да словачком клубу уступи и 20 одсто од следеће продаје офанзивног везисте.

Сума би у Београд требало да стигне до краја ове недеље, а да се трансфер међу црно-беле наслућивао јасно је било и по томе што тренер Слована Иван Вукомановић није рачунао на њега за сутрашњи меч Лиге Европе против данског Лингбија.

Подсетимо, током припрема Партизана у Словенији било је говора о обештећењу од 1.500.000 евра које су тражили челници Слована, али су црно-бели очигледно успели да спусте цену у међувремену и обезбеде долазак капиталног појачања.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗОРАН ОСТОЈИЦ

15.07.2017 19:10

ПОБРО МОЈ КАО СТО ВИДИС СУМА ДОЛАЗИ У ПАРТИЗАН

ОДГОВОРИТЕ