ЛШ - Преглед квалификација...

Трилер завршница у Мостару, предност Марибору! Зрињски промашио пенал на 0:0, па изједначио у 89. минуту, али и изгубио из пенала у 90. минуту. . .  Андрија Павловић сезону почео хет-триком! Сјајан учинак репрезентативца Србије.  Блиставо вече Андрије Павловића: Хет-трик за 15 минута право у срце Жилини! Сензација у Виљнусу - Жалгирис савладао Лудогорец! Српски голгетер на сјајан начин повео данског првака ка Лиги шампиона.

Фудбал 12.07.2017 | 23:15
ЛШ - Преглед квалификација...
Увек је занимљиво када се састају тимови из бивше Југославије, а дуел Зрињског и Марибора у Мостару (1:2), у оквиру 2. кола квалификација за Лигу шампиона, био је прави трилер! 

Домаћин је већ у 11. минуту имао прилику да поведе из пенала, али Немања Билбија није био прецизан са беле тачке. Казна је стигла у финишу првог полувремена, када је Лука Заховић у 43. довео Марибор у вођство. 

Гости су затим у 68. минуту остали са играчем мање, пошто је Врховец за само пет минута зарадио два жута картона. 

Бројчану предност, домаћи су искористили у 89. минуту, када је Огњен Тодоровић погодио за изједначење, али славље није дуго трајало. 

Дубоко у надокнади, Маркош Травареш је из пенала донео победу словеначком шампиону и повољан резултат пред реванш у Марибору.

Фудбалери Вардара су на прагу великог изненађења, пошто су успели да одоле у Шведској и реванш у Скопљу чекају са одличних 1:1 против фаворизованог Малмеа.

За разлику од Швеђана, Легија је оправдала улогу са папира, па је убедљиво савладала Мариехам - 3:0 у гостима. 

Један од дербија вечери, између Жалгириса и Лудогореца, завршен је победом литванског тима 2:1, иако су гости из Бугарске имали предност на полувремену. Целу утакмицу за домаћина одиграо је бивши члан Црвене звезде, штопер Мамаду Мбођ.

Дуел Дандалка и Розенборга у Ирској завршен је 1:1, тако да се очекује узбудљив реванш у Норвешкој.

Копенхаген има одличан резултат уочи реванш утакмице 2. кола квалификација за Лигу шампиона, а највеће заслуге за то има наш нападач Андрија Павловић.

Репрезентативац Србије је са три гола - у 68., 73. и 83. минуту - донео победу прваку Данске против Жилине у Словачкој (3:1), иако је домаћин водио од 39. минута поготком Спалека.

Прво је погодио прелепим ударцем са 17-18 метара, затим после дуплог-паса са саиграчем, а онда и главом на центаршут из лепо одрађене акције.

Био је то први такмичарски меч Копенхагена ове сезоне, а Павловић га је обележио на сјајан начин...

Реванш утакмица игра се наредне среде у Данској.

Блиставо вече Андрије Павловића, али вече и бројних изненађења у квалификацијама за Лигу шампиона. Српски нападач је био творац преокрета Копенхагена у Жилини, па је дански шампион једном ногом већ загазио у треће коло квалификација (3:1). Копенхаген је избегао изненађујући пораз у Словачкој, али је изненађење вечери приредио литвански шампион Жалгирис, који је на свом терену, такође после преокрета савладао бугарски Лудогорец (2:1). Акашкерт је избегао пораз од БАТЕ-а у Борисову (1:1), док је Легија била сигурна у Финској против Мариехамн (3:0).

Павловић је хет-трик постигао за свега 15 минута игре. Све је почело у 68, а завршило се у 83. минуту, када је својим трећим голом српски репрезентативац и дефинитивно одлучио питање победника на овој утакмици, али на феноменалан начин започео поход свог клуба ка пласману у Лигу шампиона. Жилина је сјајно отворила утакмицу, повела голом спалека у 39. минуту, али је у 61. остала без Мирослава Качера, који је зарадио други жути картон, па су гости то сурово искористили и преко Павловића стигли до потпуног преокрета. Најлепши погодак на утакмици био је онај из 68. минута, када је српски нападач сјајно погодио са ивице казненог простора и најавип велики повратак свог тима.

Вардар на прагу великог изненађења, Ајбиндер ископирао Ибру! Сећате се Давидеа Ланзафамеа?

Вардар у Македонију носи сјајних 1:1 из Шведске и на добром је путу да приреди највеће изненађење другог кола квалификација за Лигу шампиона! Малме је нападао, наваљивао у другом полувремену, али више од изједначујућег гола није могао. Иако је главни судија Арнасон утакмицу продужио чак осам минута. 

Подсетимо, македонски шампион требало је да реванш против Малмеа игра у Србији, тачније у Јагодини (због припрема стадиона у Скопљу за финале Суперкупа Европе између Реала и Манчестера), али УЕФА то није дозволила. Тако ће Вардар за седам дана домаћин бити у Струмици.

Тим из Скопља вечерас је повео преко 22-годишњег Бобана Николова у 63. минуту. Коначан резултат постављен је 12 минута касније када је Брорсон скочио највише после центаршута из дубине и главом погодио мрежу гостију - 1:1. 

Доста добар резултат пред реванш остварио је и Хонвед. Мађарски шампион пао је на гостовању Хапоелу (1:2), али гол који је постигао бивши фудбалер Јувентуса и Парме - Давиде Ланзафаме, много ће значити славном клубу у реваншу. Све до тог поготка у 63. минуту Израелци су имали сигурних 2:0 - сјајан гол постиго Дан Ајбиндер, ископирао Ибрахимовића - и да је тако остало већ би једном ногом били у трећој рунди.    

У осталим сусретима мање-више очекивани резултати. Можда се евентуално очекивало да АПОЕЛ постигне још који гол против Луксембуржана...

Кипрани су, наиме, минимално савладали Диделанж и то касним поготком Бертоља. Астана и Шериф такође су славили са по 1:0, с тим да су пред собом имали куд и камо квалитетније противнике. Казахстанцима је тријумф у Летонији против Спартакса донео Твумаси голом из слободњака, док је Молдавце обрадова прво пенал у 78. минуту, а онда и сигурни Бадибанга, минут касније.

Добрих 78. минута деловало је да Лудогорец има ситуацију под својом контролом, али ипак није било тако. Гости су повели на самом почетку утакмице преко Анисеа, али се домаћин није предавао, већ је преко Нуанџија стигао до изједначења 12 минута пре краја утакмице, а осам минута касније и потпуног преокрета захваљујући сјајном голу Мантаса Куклиса. У дресу жалгириса од старта меча се нашао српски везиста Матија Љујић, али и некадашњи првотимац Црвене звезде Мамаду Мбођ.

Алексеј Риос је постигао једини гол за домаћина на Борисов Арени, али је у 78. минуту успео и да затресе своју мрежу, па су гости неочекивано стигли до позитивног резултата у првој утакмици. Легија у Финској није рачунала на повређеног Мирослава Радовића, али је читав посао решила у првих 45. минута, када је постигла све голове на овој утакмици.

РЕЗУЛТАТИ првих утакмица 2. кола квалификација за Лигу шампиона:

Спартакс - Астана 0:1 (0:0)
АПОЕЛ - Диделанж 1:0 (0:0)
Хапоел Бер Шева - Хонвед 2:1 (1:0)
Малме - Вардар 1:1 (0:0)
Шериф - Кукеши 1:0 (0:0)
Зрињски - Марибор 1:2 (0:1)
БАТЕ Борисов - Алашкерт 1:1 (1:0)
Мариехам - Легија 0:3 (0:3)
Жалгирис - Лудогорец 2:1 (0:1)
Жилина - Копенхаген 1:3 (1:0)
Дандалк - Розенборг 1:1 (1:1)
Хафнарфјордур - Викингур 1:1 (0:0)

уторак:

Карабаг - Самтредија 5:0 (3:0)
Хибернијанс - РБ Салзбург 0:3 (0:2)
Партизан - Будућност 2:0 (0:0)
Ријека - ТНС 2:0 (1:0)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар