LŠ - Pregled kvalifikacija...

Triler završnica u Mostaru, prednost Mariboru! Zrinjski promašio penal na 0:0, pa izjednačio u 89. minutu, ali i izgubio iz penala u 90. minutu. . .  Andrija Pavlović sezonu počeo het-trikom! Sjajan učinak reprezentativca Srbije.  Blistavo veče Andrije Pavlovića: Het-trik za 15 minuta pravo u srce Žilini! Senzacija u Viljnusu - Žalgiris savladao Ludogorec! Srpski golgeter na sjajan način poveo danskog prvaka ka Ligi šampiona.

Fudbal 12.07.2017 | 23:15
LŠ - Pregled kvalifikacija...
Uvek je zanimljivo kada se sastaju timovi iz bivše Jugoslavije, a duel Zrinjskog i Maribora u Mostaru (1:2), u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, bio je pravi triler! 

Domaćin je već u 11. minutu imao priliku da povede iz penala, ali Nemanja Bilbija nije bio precizan sa bele tačke. Kazna je stigla u finišu prvog poluvremena, kada je Luka Zahović u 43. doveo Maribor u vođstvo. 

Gosti su zatim u 68. minutu ostali sa igračem manje, pošto je Vrhovec za samo pet minuta zaradio dva žuta kartona. 

Brojčanu prednost, domaći su iskoristili u 89. minutu, kada je Ognjen Todorović pogodio za izjednačenje, ali slavlje nije dugo trajalo. 

Duboko u nadoknadi, Markoš Travareš je iz penala doneo pobedu slovenačkom šampionu i povoljan rezultat pred revanš u Mariboru.

Fudbaleri Vardara su na pragu velikog iznenađenja, pošto su uspeli da odole u Švedskoj i revanš u Skoplju čekaju sa odličnih 1:1 protiv favorizovanog Malmea.

Za razliku od Šveđana, Legija je opravdala ulogu sa papira, pa je ubedljivo savladala Marieham - 3:0 u gostima. 

Jedan od derbija večeri, između Žalgirisa i Ludogoreca, završen je pobedom litvanskog tima 2:1, iako su gosti iz Bugarske imali prednost na poluvremenu. Celu utakmicu za domaćina odigrao je bivši član Crvene zvezde, štoper Mamadu Mbođ.

Duel Dandalka i Rozenborga u Irskoj završen je 1:1, tako da se očekuje uzbudljiv revanš u Norveškoj.

Kopenhagen ima odličan rezultat uoči revanš utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a najveće zasluge za to ima naš napadač Andrija Pavlović.

Reprezentativac Srbije je sa tri gola - u 68., 73. i 83. minutu - doneo pobedu prvaku Danske protiv Žiline u Slovačkoj (3:1), iako je domaćin vodio od 39. minuta pogotkom Spaleka.

Prvo je pogodio prelepim udarcem sa 17-18 metara, zatim posle duplog-pasa sa saigračem, a onda i glavom na centaršut iz lepo odrađene akcije.

Bio je to prvi takmičarski meč Kopenhagena ove sezone, a Pavlović ga je obeležio na sjajan način...

Revanš utakmica igra se naredne srede u Danskoj.

Blistavo veče Andrije Pavlovića, ali veče i brojnih iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Srpski napadač je bio tvorac preokreta Kopenhagena u Žilini, pa je danski šampion jednom nogom već zagazio u treće kolo kvalifikacija (3:1). Kopenhagen je izbegao iznenađujući poraz u Slovačkoj, ali je iznenađenje večeri priredio litvanski šampion Žalgiris, koji je na svom terenu, takođe posle preokreta savladao bugarski Ludogorec (2:1). Akaškert je izbegao poraz od BATE-a u Borisovu (1:1), dok je Legija bila sigurna u Finskoj protiv Mariehamn (3:0).

Pavlović je het-trik postigao za svega 15 minuta igre. Sve je počelo u 68, a završilo se u 83. minutu, kada je svojim trećim golom srpski reprezentativac i definitivno odlučio pitanje pobednika na ovoj utakmici, ali na fenomenalan način započeo pohod svog kluba ka plasmanu u Ligu šampiona. Žilina je sjajno otvorila utakmicu, povela golom spaleka u 39. minutu, ali je u 61. ostala bez Miroslava Kačera, koji je zaradio drugi žuti karton, pa su gosti to surovo iskoristili i preko Pavlovića stigli do potpunog preokreta. Najlepši pogodak na utakmici bio je onaj iz 68. minuta, kada je srpski napadač sjajno pogodio sa ivice kaznenog prostora i najavip veliki povratak svog tima.

Vardar na pragu velikog iznenađenja, Ajbinder iskopirao Ibru! Sećate se Davidea Lanzafamea?

Vardar u Makedoniju nosi sjajnih 1:1 iz Švedske i na dobrom je putu da priredi najveće iznenađenje drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona! Malme je napadao, navaljivao u drugom poluvremenu, ali više od izjednačujućeg gola nije mogao. Iako je glavni sudija Arnason utakmicu produžio čak osam minuta. 

Podsetimo, makedonski šampion trebalo je da revanš protiv Malmea igra u Srbiji, tačnije u Jagodini (zbog priprema stadiona u Skoplju za finale Superkupa Evrope između Reala i Mančestera), ali UEFA to nije dozvolila. Tako će Vardar za sedam dana domaćin biti u Strumici.

Tim iz Skoplja večeras je poveo preko 22-godišnjeg Bobana Nikolova u 63. minutu. Konačan rezultat postavljen je 12 minuta kasnije kada je Brorson skočio najviše posle centaršuta iz dubine i glavom pogodio mrežu gostiju - 1:1. 

Dosta dobar rezultat pred revanš ostvario je i Honved. Mađarski šampion pao je na gostovanju Hapoelu (1:2), ali gol koji je postigao bivši fudbaler Juventusa i Parme - Davide Lanzafame, mnogo će značiti slavnom klubu u revanšu. Sve do tog pogotka u 63. minutu Izraelci su imali sigurnih 2:0 - sjajan gol postigo Dan Ajbinder, iskopirao Ibrahimovića - i da je tako ostalo već bi jednom nogom bili u trećoj rundi.    

U ostalim susretima manje-više očekivani rezultati. Možda se eventualno očekivalo da APOEL postigne još koji gol protiv Luksemburžana...

Kiprani su, naime, minimalno savladali Didelanž i to kasnim pogotkom Bertolja. Astana i Šerif takođe su slavili sa po 1:0, s tim da su pred sobom imali kud i kamo kvalitetnije protivnike. Kazahstancima je trijumf u Letoniji protiv Spartaksa doneo Tvumasi golom iz slobodnjaka, dok je Moldavce obradova prvo penal u 78. minutu, a onda i sigurni Badibanga, minut kasnije.

Dobrih 78. minuta delovalo je da Ludogorec ima situaciju pod svojom kontrolom, ali ipak nije bilo tako. Gosti su poveli na samom početku utakmice preko Anisea, ali se domaćin nije predavao, već je preko Nuandžija stigao do izjednačenja 12 minuta pre kraja utakmice, a osam minuta kasnije i potpunog preokreta zahvaljujući sjajnom golu Mantasa Kuklisa. U dresu žalgirisa od starta meča se našao srpski vezista Matija Ljujić, ali i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Mamadu Mbođ.

Aleksej Rios je postigao jedini gol za domaćina na Borisov Areni, ali je u 78. minutu uspeo i da zatrese svoju mrežu, pa su gosti neočekivano stigli do pozitivnog rezultata u prvoj utakmici. Legija u Finskoj nije računala na povređenog Miroslava Radovića, ali je čitav posao rešila u prvih 45. minuta, kada je postigla sve golove na ovoj utakmici.

REZULTATI prvih utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Spartaks - Astana 0:1 (0:0)
APOEL - Didelanž 1:0 (0:0)
Hapoel Ber Ševa - Honved 2:1 (1:0)
Malme - Vardar 1:1 (0:0)
Šerif - Kukeši 1:0 (0:0)
Zrinjski - Maribor 1:2 (0:1)
BATE Borisov - Alaškert 1:1 (1:0)
Marieham - Legija 0:3 (0:3)
Žalgiris - Ludogorec 2:1 (0:1)
Žilina - Kopenhagen 1:3 (1:0)
Dandalk - Rozenborg 1:1 (1:1)
Hafnarfjordur - Vikingur 1:1 (0:0)

utorak:

Karabag - Samtredija 5:0 (3:0)
Hibernijans - RB Salzburg 0:3 (0:2)
Partizan - Budućnost 2:0 (0:0)
Rijeka - TNS 2:0 (1:0)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar