ЛШ: Билбија трагичар, Зрињски с минусом на реванш!

Актуелни шампион БиХ био је на прагу ремија против Марибора, али је у судијској надокнади примио погодак. Гости су славили 2:1, па ће реванш дочекати са голом предности. Немања Билбија при резултату 0:0 промашио једанаестерац.

Фудбал 12.07.2017 | 21:30
ЛШ: Билбија трагичар, Зрињски с минусом на реванш!
Мостарски Зрињски у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона није успио избјећи пораз од Марибора.

Актуелни шампион БиХ пружио је достојан отпор најбољој екипи Словеније, али је несрећно, можда и уз дозу неискуства, доживио неуспјех 1:2 на стадиону "Под Бијелим бријегом", након којег ће бити изузетно тешко остварити пласман у наредно коло квалификација.

Били су Мостарци у игри до самог финиша меча, а онда су, након велике грешке и пенала који је скривио Перо Стојкић, остали без ремија.

Прво полувријеме протекло је у иницијативи "племића", који ипак нису успијевали да материјализују своје прилике.

Најбољу шансу пропустио је Немања Билбија у 10. минуту. Голгетер Зрињског срушен је у шеснаестерцу Марибора, сам је преузео одговорност, али је чувар мреже гостију Јасмин Хандановић уз помоћ стативе успио да одбрани Билбијин шут.

Наставили су Мостарци са атацима, али су за све промашаје кажњени пред сами одмор. Сјајну акцију гостију у гол је претворио њихов најбољи стријелац Лука Захович, па су Словенци на паузу отишли с голом предности.

У наставак је актуелни шампион БиХ ушао још офанзивније, са жељом да што прије стигне до изједначења. Редале су се прилике пред гостујућим голом, од 68. минута Марибор је због искључења Блажа Врховеца играо са десеторицом, али све до финиша успјели су гости да сачувају своју мрежу.

Одличан посао одрадио је Блаж Слишковић, када је у 61. минуту умјесто Милоша Филиповића на терен послао Огњена Тодоровића, а овај му се непуних 30 минута касније одужио поготком за 1:1.

Ерупција одушевљења на трибинама стадиона "Под Бијелим бријегом" није се ни стишала, а радост је замијенила туга.

Стојкић је грубо погријешио, поклонио пенал гостима, који је Бразилац Тавареш претворио у коначних 1:2.

Зрињски је одиграо храбро, мушки, али недостајала је завршница. Уз мало више среће, те већу концентрацију, Мостарци су могли бар до ремија.

Овако, реванш меч на стадиону "Људски врт" за седам дана дочекују са голом минуса.

"Тешка утакмица. Марибор се представио у квалитетном издању. Нисмо играли на начин на који смо жељели, али дјелимично је то што нас је Марибор прочитао. У другом полувремену играли смо с одређеном дозом ризика. Изједначење нам је донијело радост јер резултат 1:1 би нам оставио какве-такве изгледе за реванш. Овако ће бити тешко, али не пада нам на памет да се опростимо. Покушаћемо се што боље спремити и направити изненађење у Словенији", рекао је Слишковић по завршетку сусрета.

ЗРИЊСКИ - МАРИБОР 1:2 (0:1)
/Тодоровић 89 - Захович 43, Тавареш 90+4 пен/

ЗРИЊСКИ: Пирић, Барић, Кајкут, Јовић, Пезер (61. Перишић), Стојкић, Јаковљевић, Катанец, Ћавар (78. Мулахусејновић), Филиповић (61. Тодоровић), Билбија. Тренер: Блаж Слишковић.

МАРИБОР: Хандановић, Шулер, Врховец, Ахмеди, Каба, Хотич (71. Тавареш), Заховић (72. Пихлер), Бајде (83. Мешановић), Рајчевић, Вилер, Палчич. Тренер: Дарко Миланич.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар