LŠ: Bilbija tragičar, Zrinjski s minusom na revanš!

Aktuelni šampion BiH bio je na pragu remija protiv Maribora, ali je u sudijskoj nadoknadi primio pogodak. Gosti su slavili 2:1, pa će revanš dočekati sa golom prednosti. Nemanja Bilbija pri rezultatu 0:0 promašio jedanaesterac.

Fudbal 12.07.2017 | 21:30
LŠ: Bilbija tragičar, Zrinjski s minusom na revanš!
Mostarski Zrinjski u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona nije uspio izbjeći poraz od Maribora.

Aktuelni šampion BiH pružio je dostojan otpor najboljoj ekipi Slovenije, ali je nesrećno, možda i uz dozu neiskustva, doživio neuspjeh 1:2 na stadionu "Pod Bijelim brijegom", nakon kojeg će biti izuzetno teško ostvariti plasman u naredno kolo kvalifikacija.

Bili su Mostarci u igri do samog finiša meča, a onda su, nakon velike greške i penala koji je skrivio Pero Stojkić, ostali bez remija.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi "plemića", koji ipak nisu uspijevali da materijalizuju svoje prilike.

Najbolju šansu propustio je Nemanja Bilbija u 10. minutu. Golgeter Zrinjskog srušen je u šesnaestercu Maribora, sam je preuzeo odgovornost, ali je čuvar mreže gostiju Jasmin Handanović uz pomoć stative uspio da odbrani Bilbijin šut.

Nastavili su Mostarci sa atacima, ali su za sve promašaje kažnjeni pred sami odmor. Sjajnu akciju gostiju u gol je pretvorio njihov najbolji strijelac Luka Zahovič, pa su Slovenci na pauzu otišli s golom prednosti.

U nastavak je aktuelni šampion BiH ušao još ofanzivnije, sa željom da što prije stigne do izjednačenja. Redale su se prilike pred gostujućim golom, od 68. minuta Maribor je zbog isključenja Blaža Vrhoveca igrao sa desetoricom, ali sve do finiša uspjeli su gosti da sačuvaju svoju mrežu.

Odličan posao odradio je Blaž Slišković, kada je u 61. minutu umjesto Miloša Filipovića na teren poslao Ognjena Todorovića, a ovaj mu se nepunih 30 minuta kasnije odužio pogotkom za 1:1.

Erupcija oduševljenja na tribinama stadiona "Pod Bijelim brijegom" nije se ni stišala, a radost je zamijenila tuga.

Stojkić je grubo pogriješio, poklonio penal gostima, koji je Brazilac Tavareš pretvorio u konačnih 1:2.

Zrinjski je odigrao hrabro, muški, ali nedostajala je završnica. Uz malo više sreće, te veću koncentraciju, Mostarci su mogli bar do remija.

Ovako, revanš meč na stadionu "Ljudski vrt" za sedam dana dočekuju sa golom minusa.

"Teška utakmica. Maribor se predstavio u kvalitetnom izdanju. Nismo igrali na način na koji smo željeli, ali djelimično je to što nas je Maribor pročitao. U drugom poluvremenu igrali smo s određenom dozom rizika. Izjednačenje nam je donijelo radost jer rezultat 1:1 bi nam ostavio kakve-takve izglede za revanš. Ovako će biti teško, ali ne pada nam na pamet da se oprostimo. Pokušaćemo se što bolje spremiti i napraviti iznenađenje u Sloveniji", rekao je Slišković po završetku susreta.

ZRINJSKI - MARIBOR 1:2 (0:1)
/Todorović 89 - Zahovič 43, Tavareš 90+4 pen/

ZRINJSKI: Pirić, Barić, Kajkut, Jović, Pezer (61. Perišić), Stojkić, Jakovljević, Katanec, Ćavar (78. Mulahusejnović), Filipović (61. Todorović), Bilbija. Trener: Blaž Slišković.

MARIBOR: Handanović, Šuler, Vrhovec, Ahmedi, Kaba, Hotič (71. Tavareš), Zahović (72. Pihler), Bajde (83. Mešanović), Rajčević, Viler, Palčič. Trener: Darko Milanič.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar