Званично је: Витоло у Атлетику до 2022. године!

Директор Лас Палмаса искеширао 37. 500. 000 евра! Готово је.

Фудбал 13.07.2017 | 16:45
Званично је: Витоло у Атлетику до 2022. године!
Продужетак сарадње са Севиљом био је готова ствар, онда је уследио велики шок и преокрет који је још раније био најављиван, али на крају шпанска сапуница око Виктора Витола завршила се са срећним крајем за Атлетико Мадрид. Најбољи играч Севиље потписао је за Јорганџије до 2022. и моментално ће бити прослеђен на позајмицу Лас Палмасу!

Свашта се писало и причало око Виктора Витола ових дана, али сада више нема ни трунке дилеме око тога где ће Шпанац наставити каријеру. Наиме, радио Марка је прва јавила да је генерални директор Лас Палмаса Патрисио Вињајо био раније данас у просторијама Ла Лиге како би уплатио 37.500.000 евра Севиљи на име обештећења за Витола! То је учињено врло брзо, а вест је затим званично објављена на сајту.

Да не буде забуне, то су Атлетикове паре које је клуб из Мадрида позајмио Лас Палмасу како би формално завршио Витолов трансфер. Али Витоло ће већ 1. јануара 2018. године, односно оног тренутка када Атлетику истекне суспензија којом се забрањује регистрација играча, прећи код Чола Симеонеа и дефинитивно завршити трансфер. 

Првобитно је идеја била да Атлетико пошаље новац директно Витолу како би самостално откупио своју слободу. Али како би касније могло да дође до правних заврзлама, Атлетико се одлучио за другу варијанту, где ће Лас Палмас бити посредник у трансферу. 

Подсетимо, Витоло је био на прагу потписивања новог уговора са Севиљом, вредног 3.000.000 евра годишње. И то је дошло као изненађење, јер је Витоло већ био виђен као нови играч Атлетика. А онда, као велики обрт, Витоло је са својим представницима одбио сваки разговор са Севиљом, због чега је клуб зауставио све преговоре. 

Витоло није јутрос одрадио тимски тренинг, а за поподне је био заказан састанак на којем је дефинитивно требало да буде одлучено шта ће бити с њим. Сада је све дефинитивно решено. 

Челници Лас Палмаса отклонили су сваку дилему. Витоло иде у Атлетико у јануару, с малом екскурзијом на Канарским острвима. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар