Zvanično je: Vitolo u Atletiku do 2022. godine!

Direktor Las Palmasa iskeširao 37. 500. 000 evra! Gotovo je.

Fudbal 13.07.2017 | 16:45
Zvanično je: Vitolo u Atletiku do 2022. godine!
Produžetak saradnje sa Seviljom bio je gotova stvar, onda je usledio veliki šok i preokret koji je još ranije bio najavljivan, ali na kraju španska sapunica oko Viktora Vitola završila se sa srećnim krajem za Atletiko Madrid. Najbolji igrač Sevilje potpisao je za Jorgandžije do 2022. i momentalno će biti prosleđen na pozajmicu Las Palmasu!

Svašta se pisalo i pričalo oko Viktora Vitola ovih dana, ali sada više nema ni trunke dileme oko toga gde će Španac nastaviti karijeru. Naime, radio Marka je prva javila da je generalni direktor Las Palmasa Patrisio Vinjajo bio ranije danas u prostorijama La Lige kako bi uplatio 37.500.000 evra Sevilji na ime obeštećenja za Vitola! To je učinjeno vrlo brzo, a vest je zatim zvanično objavljena na sajtu.

Da ne bude zabune, to su Atletikove pare koje je klub iz Madrida pozajmio Las Palmasu kako bi formalno završio Vitolov transfer. Ali Vitolo će već 1. januara 2018. godine, odnosno onog trenutka kada Atletiku istekne suspenzija kojom se zabranjuje registracija igrača, preći kod Čola Simeonea i definitivno završiti transfer. 

Prvobitno je ideja bila da Atletiko pošalje novac direktno Vitolu kako bi samostalno otkupio svoju slobodu. Ali kako bi kasnije moglo da dođe do pravnih zavrzlama, Atletiko se odlučio za drugu varijantu, gde će Las Palmas biti posrednik u transferu. 

Podsetimo, Vitolo je bio na pragu potpisivanja novog ugovora sa Seviljom, vrednog 3.000.000 evra godišnje. I to je došlo kao iznenađenje, jer je Vitolo već bio viđen kao novi igrač Atletika. A onda, kao veliki obrt, Vitolo je sa svojim predstavnicima odbio svaki razgovor sa Seviljom, zbog čega je klub zaustavio sve pregovore. 

Vitolo nije jutros odradio timski trening, a za popodne je bio zakazan sastanak na kojem je definitivno trebalo da bude odlučeno šta će biti s njim. Sada je sve definitivno rešeno. 

Čelnici Las Palmasa otklonili su svaku dilemu. Vitolo ide u Atletiko u januaru, s malom ekskurzijom na Kanarskim ostrvima. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar