Немања Матић би се савршено уклопио у Јунајтед!

"Изненадило ме је што Челси уопште разматра да га прода, јер је добро играо у пару с Кантеом", тврди Гери Невил.

Фудбал 14.07.2017 | 16:00
Немања Матић би се савршено уклопио у Јунајтед!
Питање будућности Немање Матића све више прети да се претвори у нову фудбалску сапуницу, којим ће острвски медији пунити новинске ступце док прелазни рок буде отворен.

Српски везиста тренутно се налази „ни на небу, ни на земљи“. Челси, односно Антонио Конте, спреман је да се одрекне Матића како би могао да отвори простор за трансфер Тјемуеа Бакајока из Монака, али целу причу покварио је Манчестер јунајтед куповином Ромелуа Лукакуа. 

Да не замарамо више том причом, јер смо уверени да и сами знате све детаље, али управо због свега што се десило у трансферу белгијског нападача Роман Абрамович затворио је врата даљих разговора са Јунајтедом. Са којим је већ постојао усмени договор на трансфер вредан 37.000.000 евра, где је Матић већ имао све уговорене детаље личне сарадње. 

После одлуке руског олигарха да прекине разговоре с Јунајтедом, као опција се појавио управо Бакајоко, што је још више разбеснело људе у Челсију. Али многи упућени новинари тврде да Јунајтед заправо само изазива енглеског шампиона да коначно реагује и продаМатића, како би добио Бакајока. 

Жозе Мурињо жели Матића по сваку цену, у међувремену се укључио и Интер који је почео званичне преговоре, али сада нема тражених 40.000.000 евра за трансфер, односно неће имати бар док не реши питање Ивана Перишића кога хоће управо Јунајтед. 

И клупска легенда Гери Невил сматра да би Матић и Јунајтед били савршен пар, те упозораваМуриња да се не игра превише јер је "клубу потребан још један дефанзивни везиста".

"Мајкл Керик има још једну годину уговора, али од њега не можете да очекујете да ће да игра сваку утакмицу. Зато је Јунајтеду под хитно потребан играч који је способан да ради исти посао. А Матић је управо тај човек", верује Невил и наставља:

"Морган Шнајдерлин је пуштен током прошле сезоне, Бастијан Швајнштајгер није добио минуте, а тиму је потребан још један дефанзивни везиста у ротацији. Матић би се савршено уклопио у тај концепт".

Додуше, Невила чуди то што Челси уопште разматра могућност Матићеве продаје. 

"Изненадило ме је то, искрено. Јер добро је играо у тандему са Кантеом. Челсију је сада потребно да се појача, а Матићевом продајом морају да нађу још бољу замену", верујеНевил, иначе стручни консултант Скај спорта. 

Биће занимљиво видети шта чека Матића у наредном периоду. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар