Nemanja Matić bi se savršeno uklopio u Junajted!

"Iznenadilo me je što Čelsi uopšte razmatra da ga proda, jer je dobro igrao u paru s Kanteom", tvrdi Geri Nevil.

Fudbal 14.07.2017 | 16:00
Nemanja Matić bi se savršeno uklopio u Junajted!
Pitanje budućnosti Nemanje Matića sve više preti da se pretvori u novu fudbalsku sapunicu, kojim će ostrvski mediji puniti novinske stupce dok prelazni rok bude otvoren.

Srpski vezista trenutno se nalazi „ni na nebu, ni na zemlji“. Čelsi, odnosno Antonio Konte, spreman je da se odrekne Matića kako bi mogao da otvori prostor za transfer Tjemuea Bakajoka iz Monaka, ali celu priču pokvario je Mančester junajted kupovinom Romelua Lukakua. 

Da ne zamaramo više tom pričom, jer smo uvereni da i sami znate sve detalje, ali upravo zbog svega što se desilo u transferu belgijskog napadača Roman Abramovič zatvorio je vrata daljih razgovora sa Junajtedom. Sa kojim je već postojao usmeni dogovor na transfer vredan 37.000.000 evra, gde je Matić već imao sve ugovorene detalje lične saradnje. 

Posle odluke ruskog oligarha da prekine razgovore s Junajtedom, kao opcija se pojavio upravo Bakajoko, što je još više razbesnelo ljude u Čelsiju. Ali mnogi upućeni novinari tvrde da Junajted zapravo samo izaziva engleskog šampiona da konačno reaguje i prodaMatića, kako bi dobio Bakajoka. 

Žoze Murinjo želi Matića po svaku cenu, u međuvremenu se uključio i Inter koji je počeo zvanične pregovore, ali sada nema traženih 40.000.000 evra za transfer, odnosno neće imati bar dok ne reši pitanje Ivana Perišića koga hoće upravo Junajted. 

I klupska legenda Geri Nevil smatra da bi Matić i Junajted bili savršen par, te upozoravaMurinja da se ne igra previše jer je "klubu potreban još jedan defanzivni vezista".

"Majkl Kerik ima još jednu godinu ugovora, ali od njega ne možete da očekujete da će da igra svaku utakmicu. Zato je Junajtedu pod hitno potreban igrač koji je sposoban da radi isti posao. A Matić je upravo taj čovek", veruje Nevil i nastavlja:

"Morgan Šnajderlin je pušten tokom prošle sezone, Bastijan Švajnštajger nije dobio minute, a timu je potreban još jedan defanzivni vezista u rotaciji. Matić bi se savršeno uklopio u taj koncept".

Doduše, Nevila čudi to što Čelsi uopšte razmatra mogućnost Matićeve prodaje. 

"Iznenadilo me je to, iskreno. Jer dobro je igrao u tandemu sa Kanteom. Čelsiju je sada potrebno da se pojača, a Matićevom prodajom moraju da nađu još bolju zamenu", verujeNevil, inače stručni konsultant Skaj sporta. 

Biće zanimljivo videti šta čeka Matića u narednom periodu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar